Ana sayfa Dizi Haberleri Şevkat Yerimdar dizisindeki tavuk gıdaklamasının sırrını Başak Parlak verdi

Şevkat Yerimdar dizisindeki tavuk gıdaklamasının sırrını Başak Parlak verdi

tarafından ker_def

Şevkat Yerimdar dizisindeki tavuk gıdaklamasının sırrını Başak Parlak verdi 7

◊ Dizideki rolünüzden biraz söz edebilir misiniz?
– Esin, varlıklı bir ailenin tek kızı. El bebek gül bebek büyümüş, hiç yokluk çekmemiş. Paris’te okumuş ve uzun yıllar orada yaşamış. Resim sanatçısı, aynı zamanda seramik ve heykel de yapıyor. Annesini çocukken kaybetmiş. En değer verdiği kişi babası. Babasının özlemine dayanamayıp İstanbul’a yerleşmeye, doğup büyüdüğü topraklarda bir sanat galerisi açmaya karar veriyor. Bu vesileyle Balat’a taşındıktan ve Şevkat’le tanıştıktan sonra hayatı değişiyor, kendini yeniden keşfetmeye başlıyor.

◊ Şevkat karakteri mahallenin delikanlısı. Sanki biraz da maço gibi…
– Evet, tam bir mahalle delikanlısı. Mahalle kültürünün yaşatıldığı yerlerde hâlâ benzerlerine rastlayabileceğiniz karakterlerden. Şevkat öfke kontrol problemi yaşıyor. Kaba saba halleri var. Bazı durumlarda maço tavırlar sergiliyor. Ama çok iyi kalpli, yardımsever ve doğru bir adam. İnsanlara kötü örnek olabilecek bir özellik taşımıyor.

◊ Dizide neden sürekli tavuk gıdaklıyor?
– Dizide bazı sahnelerde karakter gerçekçiliği açısından gerekli olduğundan televizyonda kullanamayacağımız kelimeler kullanabiliyoruz. Bu kelimeleri de tavuk gıdaklamasıyla sansürlüyoruz.