Ana sayfa Dizi Haberleri Şevkat Yerimdar gibi Erkenci Kuş da bitti! Nedir bu komedilerin günahı?

Şevkat Yerimdar gibi Erkenci Kuş da bitti! Nedir bu komedilerin günahı?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Başak Parlak ve Özgürcan Çevik’i buluşturan Şevkat Yerimdar önce sinema filmi olarak gönüllere girdi, ardından ise dizisi yapıldı.

2017-2018 yıllarında izleyicilerle buluşan Şevkat Yerimdar dizisi bir ara reytinglerde çok iyiydi ama sonuçta uzun süresi nedeniyle izleyici bir zaman sonra diziden sıkıldı.

Erkenci Kuş dizisi de benzer bir akıbeti yaşadı ve geçtiğimiz salı günü 51. bölümüyle veda etti.

Şevkat Yerimdar gibi Erkenci Kuş da bitti! Nedir bu komedilerin günahı? 8

Şevkat Yerimdar yeniden ekrana döner mi bilinmez ama komedi dizilerindeki sorun birçok örnekle birlikte ortada duruyor.

Şevkat Yerimdar’ın yönetmeni Bülent İşbilen, hatırlanacağı üzere İlişki Durumu Karışık dizisini de yönetmişti. İşbilen, KRT kanalında ‘Uzun bakışmalı dizilerde 150 dakika olur ama komedi için kabul edilemez…Üç bölümde tükeniyor komediler. 450 dakikada bitiyor yani” diyerek aslında noktayı koymakta.

Bir örnek de Jet Sosyete. İlk sezonu Star TV’de ikinci sezonu tv8’de ekrana geldi ama artık uzun süresi nedeniyle ekran ömrünü tamamladı. Yeni sezonda dijital platformda izleyici ile buluşması ve 45-60 dakikalık konseptler halinde yayınlanması bekleniyor.

Şevkat Yerimdar gibi Erkenci Kuş da bitti! Nedir bu komedilerin günahı? 9

Komedi yapımlarının bu durumu ortada… Ekranda 120 dakikanın üzerine çıkma zorunluluğu olan güldürme hedefindeki diziler için akıbet aslında belli.En fazla 1 sezon bilemediniz 2 sezon sürüyor ve sonrası final…

İşte bu noktada internet ortamı komedi dizileri için bir çare olabilecek mi, bunu Jet Sosyete’nin yeni sezonu ile öğrenmiş olacağız.