Ana sayfa Dizi Haberleri Show TV Alev Alev ile kazançlı çıktı, Kanal D ve Star TV dizini dövüyor!

Show TV Alev Alev ile kazançlı çıktı, Kanal D ve Star TV dizini dövüyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Her yeni gün televizyon kanalları arasındaki reyting ve reklam geliri konusunda yeni bir yarış anlamı taşıyor. Perşembe akşamları da bu yarış büyük bir mücadele ile sürüyor. Bir Zamanlar Çukurova ve Mucize Doktor dizileri ile zirvenin ilk 2 sırasında yer alan atv ve Fox TV, oldukça rahatlar. Oturmuş iki dizileri var ve rakiplerinin de can çekişmesini tepeden izler konumdalar.

Show TV ise perşembe gibi zor bir güne Alev Alev dizisini alarak ne kadar doğru bir iş yaptığını kanıtlıyor. Dizinin 6. bölümü dün akşam yayınlandı ve elde edilen reytingler bir başarı olarak kabul edilebilir. 6’lı reyting oranlarına sahip olan Alev Alev dizisinin hikayesi de oyuncu kadrosu da izleyici tarafından sahiplenildi. Yani hikayede önemli gelişmeler yaşanır ise reytinglerin artmaması için hiçbir neden de yok.

TRT1’in perşembe rekabetine soktuğu Kalk Gidelim dizisinin düşen reytingleri sonrasında 135 bölüm itibari ile yani 3 hafta sonra yayından kaldırılacağı gerçeğini de görmek lazım. TRT1, perşembe rekabetine ya Teşkilat ya da Barbaros dizilerini getirebilir. Bu da tüm denklemin değişmesi anlamını taşıyacaktır.

Show TV Alev Alev ile kazançlı çıktı, Kanal D ve Star TV dizini dövüyor! 9

Star TV ve Kanal D ise planlama hatalarının sonuçlarını ağır şekilde yaşıyor. Pandemi döneminde harıl harıl yeni dizi çalışmaları yaptırmak varken, sezonun ortalarına doğru yeni dizileri ekrana sürmenin çok da iyi bir planlama olmadığının kanıtı gibi iki dizi var.

Bunlardan birisi Star TV’nin 3 haftadır yayında olan Sol Yanım dizisi… Reytingleri ile şimdiye kadar sınırlı bir kitleye ulaşan dizi, perşembe rekabetinde oldukça zorlanıyor. Bu hafta uzak bir yükseliş yaşasa da Sol Yanım dizisi için ekranda kalmak o kadar da kolay olmayabilir. Özğe Yağız, Tolga Mendi, Emre Bey ve Cemre Baysel gibi 4 genç ismin bir araya geldiği dizinin hikayesi de izleyicilerin ilgisini çekti. Ancak diğer rakip dizilerin gücü karşısında Sol Yanım, mevcut reytingleri ile devam etmekte zorlanacaktır.

Show TV Alev Alev ile kazançlı çıktı, Kanal D ve Star TV dizini dövüyor! 10

Kanal D’nin geçen hafta başlattığı İyi Aile Babası ilk bölümünde çok iyi sonuçlar aldı. İzleyici adeta diziye bir şans verdi. Ancak ilk bölümün aceleye gelmiş olması ve bazı eksikliklerin de ekran başındakiler tarafından hemen fark edilmesi dizinin akıbeti konusunda soru işarete yaratmıştı.

Çağlar Çorumlu, Şebnem Bozoklu, Melek Baykal, Salih Kalyon ve Timur Acar gibi önemli isimlerin buluştuğu komedi dizisinin ikinci bölümü ne yazık ki, bir önceki bölüme göre çok düşük reytingler elde etti.

Bu düşüş hiç de hayra alamet değil. Diziye verilen ilk bölüm şansının iyi kullanılmadığını da anlatan sonuçlar, Kanal D’ye Yeni Hayat dizisinde yaşadığı faciayı hatırlatacaktır.

Yeni Hayat dizisi de birçok noktada çok iyi yapım olmasına rağmen reytingleri belirli bir noktada tıkanmış ve diziye 9. bölüm itibari ile veda etmek gerekmişti.

İyi Aile Babası için de reyting sonuçları pek olumlu izlenim vermiyor.

İşte 10 Aralık Perşembe günü yayınlanan yapımlar arasında ilk 10 program listesi:

Show TV Alev Alev ile kazançlı çıktı, Kanal D ve Star TV dizini dövüyor! 11