Ana sayfa Dizi Haberleri Sıfır Bir dizisi 10 yıl önce bir hayal olarak başladı, başarı öyküsü herkese ders gibi!

Sıfır Bir dizisi 10 yıl önce bir hayal olarak başladı, başarı öyküsü herkese ders gibi!

tarafından ker_def

Sııfır Bir dizisinin 6 yıllık deneyimi

Önce YouTube’da başladı, sonra BluTV’ye geçti… Sıfır Bir, dijital platformlarda yayınlanan bir dizi olarak geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Dizinin başrolü Savaş Satış ve birlikte rol aldığı isimler zamanla birer fenomene dönüştü. Son sezon ile izleyicilerin karşısında olan Sıfır Bir’in yönetmeni Kadri Beran Taşkın ve başrolü Savaş Satış, geçtiğimiz 6 yılı, Sıfır Bir’in hayatlarında neleri değiştirdiğini, bundan sonrası için planlarını, sette yaşadıkları eğlenceli anları Sözcü TV’de yer alan Kayıt Dışı prorgamına anlattı.

Kadri Beran Taşkın, bir hayal olarak başladığını belirttiği dizinin 6 yıllık serüvenini şu sözlerle anlattı:

“İlk başta bir hayal olarak başladı. Bundan yaklaşık 10 sene önce. Sadece bir fikir olarak başlamıştı. Ondan sonra sektörün farklı alanlarında çalıştık, Savaş, Cihangir, ben… Farklı şehirlerde bulunduk, Adana -İstanbul arasından gidip geldik. Çok yıprandık, bu hayalin peşinden koşarken. 4 yıl kadar önce tamam dedik artık, bize inanan insanlar da vardı. 15 kişilik ekiple 7 günde birinci bölümü çektik. Biraz riskli bir iş yapıyorduk, televizyonda yapılanlardan çok farklı, orada olması imkansız. Nasıl karşılanacak bilemiyorduk. İnsanlar benimsediler, anladılar. Biz de bunun devam ettirilebileceğine karar verdik. İlk 2 sezonumuzu biz youtube’a verdik. Tabii masraflı bir iş. İlk sezon fotoğraf makineleri ile çekerken, 2. sezon İstanbul’dan teknik bir ekip geldi. Ekibimiz büyüdü, ses, ışık imkanlarımız arttı. Bizim için öncelik bunu sürdürebilmekti, para kazanmaktan önce…

Savaş Satış da oyunculuk macerasına atıldıktan sonra böyle bir iş yapmayı, bir yerlere gelmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Satış, “Belirli bir sistem var. Belirli bir endüstriyel oyunculuk algısı var. Gidiyorsun, oyunculuk kurslarına yazılıyorsun. Zaten garibansın, oyuncu garibandır. Buna para harca, onu öğren, bunu öğren diyor… Piyasıya işlerine endüstriyel oyuncu yetiştiriyorlar. Buradaki mantik şu, sette problem çıkartmayan oyuncu. Abi ne alaka… Kişisel problem çıkartmasın. Buradan artık bıktıktan sonra döndük. Dolayısıyla oyunculuk ilk etapta bizim çok sonradan yapmaya artık bizim işimiz dediğimiz oldu. Ondan önce herkes her işi yapıyordu” açıklamasını yaptı..

İkilinin sözlerinin tamamını videoda izleyebilirsiniz: