Ana sayfa Sağlık Haberleri Sık sık acıkmak İnsilün direncine işaret! Diyabetliler nelere dikkat etmeli! Doç. Dr. Fevzi Balkan

Sık sık acıkmak İnsilün direncine işaret! Diyabetliler nelere dikkat etmeli! Doç. Dr. Fevzi Balkan

tarafından zk zk

Woman TV’de yayınlanan Kadın Hayattır programına Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Fevzi Balkan konuk oldu.

Son dönemde çok fazla gündeme gelen Diyabet konusuyla ilgili detaylı bilgiler veren Balkan, insilün direnci ve diyabet arasındaki farkı anlatarak hastalıklarla ilgili detaylı bilgi verdi.

Kolay kilo alıp zor kilo veren, bel çevresinde fazlalığı olan kişilerde insilün direnci olma olasılığı çok yüksek!

İnsülin şeker dengesini sağlayan önemli bir organ olduğunu ve pankreastan salgılandığını belirten Dr. Fevzi Balkan, insilün direnci olan kişilerde genellikle sık acıkmaların oluştuğunu belirtti.

Balkan, bir anda kalorili, tatlı yiyecekler yeme isteği ve sonrasında halsizlik yorgunluk, el ayak titremeleri, çarpıntılar oluştuğunu belirtti.

Zaman içinde göbek yağlanmasıyla daha fazla insülin hormonu gerektiğini ve hastaların dengesizlik hissettiklerini ifade etti.

Özellikle tatlı yedikten sonra hemen gidip uzanma ihtiyacı hissediyorsanız insilün direnciniz olabilir!

Sık sık acıkıyorsanız dikkat! İnsilün direnciniz gelişmiş olabilir. Peki insilün direnci nedir ve belirtileri nelerdir? Diyabeti olanlar neye dikkat etmeli?

Ayrıntılar videoda…