Ana sayfa Dizi Haberleri Son Yaz şanssızlığı Birce Akalay’ın dizi kararını etkiledi!

Son Yaz şanssızlığı Birce Akalay’ın dizi kararını etkiledi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Birce Akalay hem televizyon hem de dijital dizilerde yer alarak iyi bir senaryo olduğu zaman ayırım yapmadan sete çıkıyordu… Geçen sezon Star TV’de Babil dizisinde yer alan oyuncu, ayrıca Netflix için Kuş Uçuşu isimli dizinin çekimlerini de tamamladı.

Yeni sezonda birçok teklif alan oyuncu Son Yaz’ın ikinci sezonunda Sare karakteri ile yer almayı kabul etmişti. Fox TV ekranında ikinci sezonu sadece 5 bölüm süren Son Yaz, düşük reytingler nedeniyle yayından kaldırıldı.

Birce Akalay için projenin bu şekilde sonlandırılması büyük bir şanssızlık oldu. Oyuncu kendisine gelen projelerde dijital dizileri seçme eğilimi yaşıyor. Bunun nedenini de anlatan oyuncu, hem senaryonun sonunu bilmenin önemine işaret etti hem de çalışma koşullarının dijital projelerde daha iyi olduğuna değindi.

Yeni dizi tercihini de yine dijitalden yana kullanan ünlü oyuncu, yapımcı Abdullah Oğuz’un hazırlıklarını yaptığı ve kadın cinayetlerini anlatan Mezarlık isimli projede başrolde yer alacak.

Dijital dizi ile televizyon yapımları arasındaki farkı anlatan oyuncu, neden televizyonu tercih etmediğini de şu sözlerle anlattı:

“Çalışma saatleri, daha programlı oluşu, senaryonun önünü ve ilerisini görebiliyor olmak, sonunu biliyor olmak… Bir oyuncu için bunlar vazgeçilmez şeyler. Sinema filmi gibi bütün hikayeyi bölüm bölüm çalışabilmek çok önemli. Ama bu televizyonda maalesef yapılamıyor. O kadar uzun süreli bölümleri sezona yaymak biraz zor. Senaristler de gerçekten büyük çabalar gösteriyor ama dijitalin insana şevk veren bir sistemi var.”