Ana sayfa Dizi Haberleri Söz dizisi için alarm zilleri çalıyor! Söz dizisi tehlikeli bir yolda ilerliyor!

Söz dizisi için alarm zilleri çalıyor! Söz dizisi tehlikeli bir yolda ilerliyor!

tarafından ker_def

Tolga Sarıtaş, Deniz Baysal, Nihat Altınkaya ve Sarp Akkaya gibi önemli isimleri buluşturan ve 3. sezonuyla Star TV ekranında izleyicilerle buluşmakta olan Söz dizisinde, artık teröristlerle girilen çatışma sahneleri çok da ilgi çekici gelmiyor.

Bu nedenledir ki dizinin ekibi de bu sahnelerden daha çok karakterlerin kendi durumlarını öne çıkartmaya başladı.

Dizinin izlenmesini de karakterlerin başına her an her şeyin gelebileceği mesajı sağlamakta.

Karabatak’ın bir anda terörist olması, sevdiği kadına silah doğrultması mesela bu konuda ciddi bir örnek.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, Söz dizisini ayakta tutan noktalara değindiği yazısında önemli tespitlerde bulunuyor.

Koloğlu, “Söz, uzun dizi sistemi içinde ayakta kalmaya, ‘karakterler’ üzeri operasyonlarla devam edeceğinin mesajını verdi. Her an her şey olabilir” diye yazdı.

İzleyicinin Bahar karakterinin ayrılmasıyla verdiği tepkilerin artık dindiği bir ortamda Savcı Derya karakteri de Bahar’ın yerini yavaş yavaş almakta. Bu durum da dizinin devamlılığı için önemli bir kilometre taşı oldu.

Söz dizisi tezatlıklar ile ayakta duruyor. Sina Koloğlu mesela Keşanlı karakterinin hiç de aşk adamı olmadığı gerçeği üzerinde şu noktaya dikkat çekiyor:

“Keşanlı gibi duygusallıktan hayli uzak karaktere, bir ilişki olanağı sunuldu.

Biraz mizahi ama öte yandan ciddi çelişkiler içeren bir ilişki.
Son bölümde Melisa babasının terörist olmasının kendi suçu olmadığını söylüyor ve ilk defa hayatına Keşanlı’yı soktuğunu belirtiyor. Keşanlı kararlı, “bitti” diyor ama giderken “Seni seviyorum” sözünü de duyuyoruz. Dizi bu tezatları seviyor. İzleyicinin merakını ayakta tutuyor.”

Söz dizisi için alarm zilleri çalıyor! Söz dizisi tehlikeli bir yolda ilerliyor! 7

Ancak bu durum daha ne kadar sürdürülebilir.

Söz dizisi artık karakterler üzerinden gidiyor ama bunun için de bazı karakterleri artık harcamak durumunda kalabilir. Bu dizinin izlenirliğinin sürmesini sağlasa da yeni karakterler katıp, onların da izleyici tarafından sevilmesini sağlamaları da gerekecek.

Peki hikayenin artık önemini yitirdiği Söz dizisinde karakterler üzerinden bu ilgiyi yüksek tutma hedefi daha ne kadar iş yapacak?

Söz dizisi tehlikeli bir yolda ilerliyor…