Ana sayfa Dizi Haberleri Söz’ün Derya’sı Deniz Baysal, Hazan’dan sonra bu rolü neden kabul etti?

Söz’ün Derya’sı Deniz Baysal, Hazan’dan sonra bu rolü neden kabul etti?

tarafından ker_def

3. sezonuyla Star TV ekranında izleyicilerle buluşan Söz dizisine katılan Savcı Derya karakteri, izleyicinin de büyük beğenisini kazandı.

Geçtiğimiz sezon Fazilet Hanım ve Kızları dizisinde canlandırdığı Hazan karakteriyle gözyaşları yüzündek eksik olmayan Deniz Baysal, yeni dizisinde ise eline silah aldı ve korkusuz bir kadın savcı oldu.

Milliyet gazetesine konuşan Baysal, “Dizi setlerinden çok ayrı kalamıyorum. Bir de ‘Söz’, iyi bir iş… İçime sinmeseydi, kabul etmezdim. Karakter, çok hoşuma gitti. Cumhuriyet savcısını oynuyorum. Derya’nın güçlü duruşu, vatanseverliği etkiledi” dedi.

Kendisinin de kafasına koyduğunu yaptığını anlatan Baysal, Derya karakterinin ise kendisinden daha hırslı olduğuna değindi.

Karakteri için, “Yaptığı hataları kabullenemiyor. Ben işim için hırs yaparım, kavgam kendimle. Aslında onun da kavgası kendisiyle ama ‘Bu hatayı yaptım’ deyip geçemiyor, kendine yükleniyor. Ben, ‘Yolumuza bakalım’ derim” açıklamasında bulunan Baysal, dizideki karakterinden daha farklı bir kişiliğinin olduğuna değindi.

Yeni şeyler öğrendikçe ve deneyimleri de artıkça kendisinin de Derya gibi güçlü bir kadın olduğunu ifade eden Baysal, kendisini ise şöyle tanımladı: “İnsancıl, çok az inatçı, hayvansever, insan seven, hakkaniyetli, kimseyi kayırmayan ve sevgi arsızı biri.”

Şöhretin kendisinde bir şey değiştirmediğine değinen Baysal, bunun bir gün kaybolabileceğini ve sıkı sıkıya bağlanmamak gerektiğini ifade etti.