Ana sayfa Dizi Haberleri Star TV, Kalbimin Sultanı dizisi için öyle bir yöntem uyguladı ki, başarılı olursa diziler kurtulur

Star TV, Kalbimin Sultanı dizisi için öyle bir yöntem uyguladı ki, başarılı olursa diziler kurtulur

tarafından ker_def

Milliyet Cadde yazarlarından Ali Ebüyoğlu, Star TV’nin Türk-Rus ortak yapımı Kalbimin Sultanı dizisiyle ilgili yaptırdığı en araştırmayı köşesine taşıdı… Dizinin ekrana geldiğinde ne kadar reyting alabileceğine yönelik ilk kez yapılan bu çalışmanın detayları yazıda:

EKRANA GELMEDEN REYTİNGİ ÖLÇÜLEN DİZİ

Türkiye’de ilk kez yapıldı bu. Türk-Rus ortak yapımı ‘Kalbimin Sultanı’ dizisi Türkiye’de Star TV, Rusya’da Perve TV’de yayınlanmadan reytingi ölçüldü. Sonuç ne mi çıktı? En kötü şartlarda 7.5, en iyi şartlarda ise
bin 113 arası. Dönem dizileri fazla ilgimi çekmez. Ancak önceki akşam Beşiktaş No 1903’teki özel gösteriminde, ‘Kalbimin Sultanı’nı soluksuz izledim.

Hangi grup yalancı?

Boby Road’ın danışmanlığında Kerem Çakıroğlu’nun birinci bölümünü yönettiği, dokuz bölümü ise Eda Teksöz’ün çektiği dizi, bu hale gelmeden iki kez focus grup izlemesinden geçti. İşte yapımcı Burhan Özkan’ın bu konuda söyledikleri:

“Dizinin 157 dakikalık bölüm izlemesini TNS’in paneline uygun bir gruba yaptırdık. Alt sınırın 3.5, üst sınırın 7 olduğu puan sisteminde bu gruptan 5.54 aldık. İnsanların vücut dilini okuyan, gözün baktığı yeri belirleyen Neuro Science sisteminin verileriyle, deneklerin sorulara verdikleri yanıtları üç gün tartıştık. Seyircinin az ilgi gösterdiği bölümleri çıkarıp, 125 dakikalık bölümü yeni bir focus gruba izlettik, beğeni puanı 5.89’a çıktı. Araştırmaya göre, dizimizin en kötü şartlarda alacağı reyting 7.5, en uygun koşullarda ise bin 113 arası.”

Bakalım ilk kez yapılan bu çalışmadan ortaya çıkan reytingle, yayınlandığında
alacağı reyting örtüşecek mi?

Özkan, “Bu çalışma ayrıca A-B grubunun vücut dilinin başka, söyleminin başka olduğunu gösterdi. Vücut diliyle, kişinin söylediği arasında A-B grubunda yüzde 21 sapma var, C, D, E’de sapma sıfır” dedi.