Ana sayfa Kadın Haberleri Sumru Yavrucuk, tek başına bir takım gibi

Sumru Yavrucuk, tek başına bir takım gibi

tarafından ker_def

Sumru Yavrucuk, ‘Shirley’ ile Baba Sahne’de
Sumru Yavrucuk’un ses getiren tek kişilik komedi oyunu ‘Shirley’, 7-8 Haziran tarihlerinde Baba Sahne’de! Sayısız tiyatro ödülünün sahibi Yavrucuk, ‘Shirley’nin yönetmenliğini de üstlenirken, oyundaki tüm karakterleri sahnede tek başına canlandırıyor.

Komik ve eğlenceli bir kendini keşfediş hikayesi olan ‘Shirley’, başarılı Oyuncu Sumru Yavrucuk’un yorumuyla hayat buluyor. Dünyanın pek çok ülkesinde sahnelenen ve çok sayıda ödüle layık görülen oyun, oldukça komik ve eğlenceli olmasının yanı sıra edebi değeriyle de dikkati çekiyor.

Willy Russell’ın ‘Shirley Valentine’ adlı oyunundan ‘Shirley’ ismiyle Türkçe’ye uyarlanan oyun; günlük hayatının sıkıcılığı içinde kaybolmuş ve birçok kadın gibi artık hayallerini bile unutmuş olan ‘Shirley Valentine’nin öyküsü. Oyun, potansiyelini mutfağa hapsetmiş bir kadının kendini keşfedişinin ve hayatının iplerini yeniden ele alışının hayranlık uyandıran öyküsünü anlatıyor.

Sumru Yavrucuk’un yönettiği ve oynadığı, Evren Ercan’ın çevirdiği oyunda; Yavrucuk’a vokalde Selmin Artemiz eşlik ediyor. ‘Shirley’nin dekor tasarımı Nurdan Aliyazıcıoğlu’na, ışık tasarımı ise Yakup Çartık’a ait.

Tebdil-i Mekan ve Özkaya Yapım tarafından sahneye konan oyun, 7 Haziran 2017, Çarşamba ve 8 Haziran 2017, Perşembe akşamları saat 20.30’da Baba Sahne Savaş Dinçel Salonu’nda tiyatroseverlerle buluşacak.