Ana sayfa Çocuk SÜRPRİZ KUTUSU / POFUDUK BOYA

SÜRPRİZ KUTUSU / POFUDUK BOYA

tarafından ker_def

Çocuklarımızın sevdiği faaliyetlerden bir tanesi resim çizmektir. Çocuklarımıza resim yapmanın başka yolları olduğunu anlatmak ve göstermek için, bu aktivite çok iyi bir örnektir. Pofuduk Boya videosu TRT Çocuk’ta yayınlandı ve youtube sayfasında da paylaşıldı. Videodan izleyebilirsiniz…

Sadece çeşitli kalemlerle değil, farklı malzemelerle resim yapmak mümkündür. Kreatif düşünmenin sınırı yok. Evdeki malzemelere bakarak, nasıl resim yapılabileceğini düşünmek lazım.

Örneğin kürdan kullanarak bir resim yapmak mümkün mü? Evet mümkündür. Babamızın kullandığı tıraş köpük ile bir resim yapmak mümkündür. Pofuduk Boya aktivitesinde tıraş köpüğünü kullanarak bir aktivite yapıldı.

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

* Bu aktivite sayesinde özellikle kreatif düşünme teşvik edildi. Bir çocuğunun aslında birçok malzeme ile aktiviteler yapabileceğinin işareti verildi.

*Pofuduk boya aktivitesinde; kreatif düşünme, el göz koordinasyonu, görsel algı ve dokunsal ayırt edici sistemi çalışılmaktadır.

* Rahatlatıcı bir efekti olan köpük ile oynamak ise, dokunsal bir çalışma olduğu için, çocuklarımızı hem sakinleştirir hem de mutlu eder.