Ana sayfa Dizi Haberleri Süt ve Kurabiye dizisi pandemiden komedi çıkarttı!

Süt ve Kurabiye dizisi pandemiden komedi çıkarttı!

tarafından ker_def

Pandemi dönemi eski sevgilisinin gelmesiyle, evde kalan çiftin yaşadıklarını mizahi bir dille anlatan, başrollerinde Mustafa Arslan, Zeynep Elçin ve Bülent Çolak’ın yer aldığı dijital platformda yayınlanacak olan proje izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.

Çekimleri tamamlanan dizinin yapımcılığını Arte Film Medya üstleniyor. Senaryosu Kamuran Süner ve Osman Kaya’ya ait olan dizinin yönetmen koltuğunda da Osman Kaya oturuyor.

Peki dizinin verdiği ilk mesajlar neler? Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, yazısında bu noktalara değindi ve değerlendirmelerde bulundu. İşte Süt ve Kurabiye dizisiyle ilgili farklı bir görüş:

“Nitekim ‘‘Pandemi’den komedi çıktı’’ dedirten içeriğiyle varlık göstermeye hazırlanan ‘Süt ve Kurabiye’ isimli komedi dizisi de, bu vazife çıkartma alışkanlığının bir yansıması olarak, sahnede yerini almak için gün saymakta.

Senaryosu Kamuran Süner ve Osman Kaya’ya ait olan, yönetmen koltuğunda Osman Kaya’nın yer aldığı ‘Süt ve Kurabiye’, corona virüs salgınının yarattığı evde kalma zorunluluğundan mizah yaratmaya soyunmuş bir iş görünümünde. Sokağa çıkmama sürecinde her evin kendince bir komedi ortamına dönüştüğünü ve bu gerçek hayatlardan ne mükemmel diziler çıkabileceğini bir yana bırakıp ‘Süt ve Kurabiye’nin kurgusallığına geçersek…

Süt ve Kurabiye dizisi pandemiden komedi çıkarttı! 7

Başrollerindeki Mustafa Arslan, Zeynep Elçin ve Bülent Çolak’ın dışında pek kayda değer bir detay ortaya koyamayarak kendini çelmeleyen dizinin, salgın olayının kısıtlayıcı şartlarından nemalanarak geliştireceği içeriğiyle ne derece etkili komedi türetebileceğini kestirmek güç.

Dizinin içeriği klişelere boğulmuş, bir noktadan sonra tıkanıp kalan basit sit-com mantığıyla mı yol alacak? Yoksa süte banılan kurabiyelerden komedi çıkartmaya çalışırken salgınla harmanlanan özgünlükler de sunabilecek mi? Bu ayrıntılar dizinin BluTV’deki yayınından sonra çıkacak elbet ortaya. Ancak görünen gerçek şu ki, ‘Süt ve Kurabiye’nin asıl olayı pandemi değil, sevgili komedisi!

Önlemleri pek de umursamadan yaşadığımız gerçeğinde, ‘pandemi’den komedi de çıkarttık sonunda. Bu durumda ‘Pandemi bahane, günün yükselen değeri konumundaki salgından vazife çıkartarak bir şeyler türetmek şahane’ desek yeridir. Tabii gerçek yaşamda salgın tam gaz yol alırken şahanelik detayı hangi yönüyle yüzünü gösterecek ‘Süt ve Kurabiye’de, o da ayrı bir mesele.”