Ana sayfa Dizi Haberleri Taciz iddiası sonrası Yasak Elma dizisinin adı artık çok garip kaçıyor!

Taciz iddiası sonrası Yasak Elma dizisinin adı artık çok garip kaçıyor!

tarafından ker_def
Yasak Elma dizisinin adı yaşanan taciz olayı sonrası yasak elma lanetini hatırlattı!

Fox TV ekranlarında son dönemin en başarılı çıkışlarından birisini yapan Yasak Elma dizisi fena karıştı…
Kostüm asistanı Ö.Ş.’nin başrol oyuncusu Talat Bulut’u başka kimsenin kendilerini görmediği bir ortamda dudağından öptüğünü açıklaması ve konuyu savcılığa taşımasının yankıları devam ediyor.

Öyle ki şimdiden Talat Bulut suçlandı, imajı yerle bir edildi…

Kimileri ise genç kostüm asistanını hedef aldı.

Dizinin yapımcısı ile başrol oyuncusu arasında gerginlik hat safhada…

Dizinin kadın oyuncuları da ayağa kalktı, kadına yönelik her türlü şiddet ve tazize karşı bir duruş sergilediler…

Tabii ki artık sözü yargı söyleyecek…

Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu, dizide yaşanan bu kaotik durumu köşesine taşıdı ve Yasak Elma dizisinin adı üzerinden yasak elma lanetine vurgu yaptı…

Yapımcı tutan bir dizinin ismini bu noktada değiştirir mi bilinmez, ancak yaşanan taciz iddiasının ‘yasak elma lanetini’ hatırlatması ve bu ismin taciz olayı ile özdeşleşmesini engellemek amacıyla değiştirilmesi daha iyi bir yol olabilir.

İşte Ali Eyüboğlu’nun dikkat çeken yazısı:

‘YASAK ELMA’NIN LANETİ

Taciz iddiası sonrası Yasak Elma dizisinin adı artık çok garip kaçıyor! 7

‘Yasak Elma’nın kostüm asistanı Ö.Ş.’nin, dizinin başrol oyuncusu Talat Bulut hakkındaki suç duyurusunu inceleyen Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yetkisizlik kararı verip, dosyayı Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi.

Çünkü dizinin çekildiği yer, Gaziosmanpaşa’ya bağlı Hadımköy. O nedenle ‘sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı’ iddiasını Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı inceleyecek.

Savcı, tarafları ve tanıklarını dinledikten sonra dava açar mı?

Şayet iddiayı mesnetsiz bulup, dosyayı kapatırsa dava açma sırası Bulut’a gelir.

Amma velakin, savcı yaptığı soruşturmayı tamamladıktan sonra Bulut hakkında dava açarsa, belki de Türkiye’de bir milat olacak bu… Şahidin olmadığı bir ortamda, iki kişi arasında yaşanan olayda kimin haklı, kimin suçlu olduğuna mahkeme karar verecek.

Yine ikiye bölündük

Ö.Ş.-Talat Bulut olayında, iş henüz iddia aşamasında, ama şimdiden kimin haklı, kimin haksız olduğuna karar verenler var.

Her konuda olduğu gibi, bu olayda da insanlar ikiye bölündü.

Bir tarafta oyuncunun bu işi kesinlikle yaptığına inananlar, diğer tarafta Ö.Ş.’yi suçlayanlar…

Fatih Aksoy’un, “Ben yapımcıyım. Savcı iddia mesnetsiz deyip, dosyayı kapatırsa Ö.Ş. ile, dava açılması halindeyse Bulut’la yollarımızı ayıracağız” demesi bile oyuncuyu kızdırdı.

Ö.Ş. ve Talat Bulut’un açıklamalarından sonra ‘Yasak Elma’nın kadın oyuncuları da seslerini yükseltti.

Kadınlardan açıklama

Şevval Sam, Eda Ece, Şafak Pakdemir Mengü, Sevda Erginci, Neslihan Yeşilyurt, İrem Kahyaoğlu ve Nilgün Türksever, ortaklaşa şu açıklamayı yaptı:

“İçine düştüğümüz talihsiz meseleye dair, ‘Yasak Elma’ kadınları olarak, elbette bir çift sözümüz olacaktır; ancak yargılama sürecini etkilememek adına şimdilik yorum ve açıklama yapmamayı tercih ediyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddet, fiziksel veya cinsel tacize karşı olduğumuzu ve bunu doğuran her türlü olumsuz tutum ve davranışları ortadan kaldırmak adına verilen mücadelede kadın olarak dayanışma içerisinde olacağımızı bildiririz.”

YASAK ELMA DİZİSİ BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Görünen o ki, Ö.Ş. hukuk önünde iddiasını kanıtlarsa, taciz ve tecavüzle suçlanan ABD’li yapımcı Harvey Weinstein gibi ciddi bir darbe alacak Talat Bulut’un kariyeri… Aksi takdirde, bedel ödeyecek kişi belli; iddia sahibi.

Yıllardır bu ülkenin kronik sorunlarından biri olan kadına şiddetin durması için yazan biri olarak, temennim yargı sürecinin hızla bitmesi ve kim haksızsa bedelini ödemesi…

Hz. Adem’in Cennet’ten kovulmasına yol açan ‘yasak elmadan’ adını alan dizinin taraflardan birine bedel ödettirecek olması da ilginç…