Ana sayfa Dizi Haberleri Talat Bulut’un kızı Hazal Bulut’un görmezden gelinen mektubu ortaya çıktı!

Talat Bulut’un kızı Hazal Bulut’un görmezden gelinen mektubu ortaya çıktı!

tarafından ker_def
Yasak Elma dizisinde set asistanı genç kızı taciz ettiği iddiası ile uzun süredir konuşulan Talat Bulut olayında yeni bir gelişme yaşandı.

Hatırlanacağı üzere delil yetersizliği nedeniyle savcılık konu hakkında takipsizlik kararı vermiş ve Bulut da Yasak Elma dizisindeki rolüne geri dönmüştü.

Sabah gazetesi yazarlarından usta gazeteci Hıncal Uluç, Talat Bulut’un kızı Hazal Bulut’un Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu’na gönderdiği mektubu köşesinden yayınlandı.

Semercioğlu’nun bu mektuba yazılarında hiçbir şekilde yer vermemesini de eleştiren Hıncal Uluç, meslektaşına sert çıktı.

Uluç “Talat Bulut’un kızının sana yazdığı mektuptan niye hiç söz etmedin Cengiz! Sen ki genç kızların kalplerinin kırılmasına karşı çok hassassın. Hazal’ın suçu yargısız infaz ettiğin adamın kızı olması mı?” diyerek Cengiz Semercioğlu’na çıkıştı.

İşte Hıncal Uluç’un köşesinden yayınladığı Hazal Bulut’un o mektubundaki detaylar:

Talat Bulut'un kızı Hazal Bulut'un görmezden gelinen mektubu ortaya çıktı! 7

“Sayın Cengiz Semercioğlu, Eskiden köşenizdeki yazılarınızı takip eder ve takdir ederdim sizi. İnsanları yargılamadığınızı, olayların derinine inip öyle halkımıza aktardığınızı sanırdım.

Yanılmışım… Şimdi düşüneceksiniz 20 yaşındaki kız kim oluyor da beni yargılıyor?

Peki, müsaadenizle sormak istiyorum Cengiz Bey, Siz yılların gazetecisi, daha hukuken suçlu bulunmamış yılların usta sanatçısı, benim rol modelim Talat Bulut’u yargılıyorsunuz.

Hatta yargılamakla kalmıyor mahkûm ediyorsunuz.

Tanık mısınız? Orda mıydınız? Talat Bulut’u tanıyor musunuz?

Bu sorular önemli değil belki ama gazeteci olarak “Hukuk nedir” onu bilmek çok önemli bence.

Ben daha üniversite “Cinayet ve Suç Bilimleri 3. sınıf öğrencisiyim. Derste ilk öğrendiğimiz şey ‘Cinayetle bile suçlansa, ‘Kanıtlanmadan kimseye ‘Katil’ diyemezsiniz’ oldu.

Sayenizde, “İyi ki ilk dersimde bunu öğrenmişim” diyorum.

Birini yargılamak, yazar olmanın verdiği gücü yanlış kullanıp milyonların önüne atmak çok kolay.

Bunun için gazeteci olmaya gerek yok. Hatta böyle bir gazeteci olunacaksa bu işi yapmaya hiç gerek yok.

İnsan olmaya ihtiyaç var, ama..

20 yaşındayım babam tacizle suçlandı. İnsanlar bana da saldırdı. Korkunç mesajlar attılar ama “Cahilliktir hukuki süreci bilmiyorlardır olsun, canları sağ olsun” dedim.

Peki siz? Eğitim aldınız diye düşünüyorum, Köşe yazarısınız, programınız var. Bence en korkuncu sizin yazılarınızdı.

Siz aynisini yaşasanız? Çocuklarınızı düşünün ve lütfen birkaç saniyenizi ayırıp beni düşünün, empati yapın (Eğer mümkünse). Ya da buyurun Cengiz Bey karalamaya devam edin. En güzel reyting oranı böyle konulardan, insanlıktan uzak kalınarak gelir.

Umarım, bir gazeteci ama en önemlisi, bir baba olarak bundan sonraki yazılarınızı, yazarlığınızın değil, insanlığın bize verdiği değerlerin gücünü kullanıp yazar ve 20 yaşındaki genç bir kızın babasını milyonların önünde karalamaya çalışmazsınız.

Çünkü Cengiz Bey, gün gelir doğrular su yüzüne çıkar ve karalananlar bir masumu cahilce suçlayanlar olur.

Hazal Bulut SAYGILARIMLA,”