Ana sayfa Dizi Haberleri Tam 6 dizinin bileti kesildi, final yapıyorlar! Önümüzdeki haftalarda yaprak dökümü başlıyor!

Tam 6 dizinin bileti kesildi, final yapıyorlar! Önümüzdeki haftalarda yaprak dökümü başlıyor!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Sezon sonuna doğru yaklaşırken bazı dizilerin Mayıs ayını bile göremeden bitecekleri ortaya çıktı! Reyting mücadelesinin kıyasıya bir şekilde devam ettiği televizyon ekranında pek çok dizi için kararlar alınmaya başlandı. Bir taraftan yeni ve iddialı yapımlar ekrana gelmeye devam ederken, bir yandan da yaprak dökümü sürüyor!

Kısa bir süre içinde ekrandaki tam 6 dizinin vedası kulislere yansıdı. Kanallar reytingleri nedeniyle daha fazla devam ettiremeyeceği dizileri gözden çıkarmaya başladı! Ancak bazı dizilerin de hikayesi bitti, söyleyecek sözleri kalmadı ve artık sonlara gelindi. Bu diziler arasında Çukur da var.

İki ayrı kanalın iki dizisinin ani final kararı ile birlikte kısa bir süre önce final kararı alınan dizileri de yanyana getirince, bir kaç hafta içinde ekrandaki vedaları arka arkaya yaşayacağız.

Reyting rekabetinin çetin bir şekilde yaşandığı televizyon ekranlarında, kimi diziler için daha fazla ümit kalmadı! Bazı dizilerin müdavimlerinin tepkileri ise farklı yolları da beraberinde getiriyor! Örneğin Hekimoğlu dizisi ile ilgili son gelişmeler, ekranda bitse de dijitalde devam edebileceği sinyalini veriyor.

Büyük emeklerle, uzun çabalar ve hazırlık süreçleriyle ekrana gelen diziler, maalesef reytingiyle maliyetleri karşılayamaz bir noktaya gelince kanalları da final kararı verme noktasına getiriyor…

Son açıklamalar neticesinde final kararı kesinleşen 6 diziyi sizler için ele aldık…Şimdi bu yapımların hangileri olduğuna bir göz atalım…

Tam 6 dizinin bileti kesildi, final yapıyorlar! Önümüzdeki haftalarda yaprak dökümü başlıyor! 28

HEKİMOĞLU

Kanal D ekranında çok büyük umutlarla başlayan bir yapımdı Hekimoğlu.  Fakat ikinci sezonunda dizinin reytinglerinin düşük gelmesi hesapları alt üst etti. ABD’de çok ilgi gören House MD uyarlaması olan dizi, reytingler konusunda zorlu bir süreç yaşamaya başladı.

Timuçin Esen’in başarılı Ateş Hekimoğlu performansı ile akıllara yazıldığı dizide çok da iyi bir oyuncu ekibi kuruldu. Ebru Özkan, Okan Yalabık, Kaan Yıldırım, Aytaç Şaşmaz ve Damla Colbay işlerini layıkıyla yerine getirdi. Ancak Kanal D’nin diziye şimdiye kadar verdiği büyük desteği de unutmamak lazım.

Hekimoğlu başka bir kanalda olsa belki de bu kadar uzun sürmeyebilirdi. Bu hafta 43. bölümü yayınlanan dizi için final kararı alındı ve  50. bölümde bitecek. Geriye sadece 7 bölüm kaldı!

Zaten zar zor ayakta duran Hekimoğlu’nun ikinci sezon devam etmesi bu reytinglerle öngörülemeyen bir durumdu. Ama dizinin hayranlarının final kararına gönlü razı olmadı ve dijital platformlarda devam ettirilmesi noktasında sosyal medyada yükselen bir çağrı başladı.

Milliyet Gazetesi Yazarı Sina Koloğlu, son yazısında “Çoğunluk, “Dijital ortamda devam etsin” diye yazmıştı. Galiba istedikleri olacak gibi görünüyor. Olay taze, görüşmeler var. Hatta bir tane çok net. Yani ‘Hekimoğlu’ büyük olasılık dijitalde olacak.” notuyla yüreklere şimdilik su serpti…

Tam 6 dizinin bileti kesildi, final yapıyorlar! Önümüzdeki haftalarda yaprak dökümü başlıyor! 29

RAMO

Show TV, bu sezon final konusunda hızlı kararlar veriyor! Ramo dizisi ile ilgili de beklenmeyen bir karar geldi! Esra Bilgiç ve Murat Yıldırım’ın başrolünde yer aldıkları Ramo, geçtiğimiz sezon başlamıştı. Adana’da başlayan hikaye, yeni sezon başında İstanbul’a taşınmıştı.

Fakat reytingleri kanalı tatmin etmeyince, dizinin bileti kesildi! Bu ani karar kısa bir süre önce kulislere düştü! Gazeteci Birsen Altuntaş, 5 bölüm sonra dizinin final yapacağını duyurdu. 2. sezonu devam eden Ramo dizisi için 2 yıllık anlaşma yapılmıştı. BKM tarafından hazırlanan dizinin 3. sezonda sürmeyeceği ortaya çıktı. Son haftalarda reytingler iyi gitti ama bu gelen iyi reytingler dizinin bayram öncesinde ekrana veda edeceği gerçeğini değiştirmedi.

Tam 6 dizinin bileti kesildi, final yapıyorlar! Önümüzdeki haftalarda yaprak dökümü başlıyor! 30

ARIZA

Show TV’nin Arıza dizisi için final kararı alması da tartışma yarattı. Dizinin düşen reytingleri sonrası zarar ettiği için final yapacağı ortaya çıktı. Arıza dizisi 30.bölümü ile birlikte yani 2 bölüm sonra final yaparak izleyicisine veda edecek.

Tolga Sarıtaş ve Ayça Ayşin Turan hayranları, rakip dizilerin daha düşük reytinglerle yayına devam ederken Arıza’nın bitmesinin adaletsizliğini de ortaya koyuyor.

Tam 6 dizinin bileti kesildi, final yapıyorlar! Önümüzdeki haftalarda yaprak dökümü başlıyor! 31

BARAJ

Başrollerinde Feyyaz Duman ve Biran Damla Yılmaz’ın olduğu Fox TV’de ekrana gelen Baraj dizisinin final yapacağı öğrenildi! Bir süredir reytingleri beklenenin altında giden diziden gelen karar, dizinin takipçilerini üzerken, kaç bölüm sonra ekrana veda edeceği de ortaya çıktı.

Bu hafta 33. bölümü yayınlanan dizinin final haberini, Gazeteci Birsen Altuntaş, twitter hesabından duyurdu. Dizinin 6 bölüm sonra yani 39. bölümde final yapacağı belirtilmekte.

Tam 6 dizinin bileti kesildi, final yapıyorlar! Önümüzdeki haftalarda yaprak dökümü başlıyor! 32

SENİ ÇOK BEKLEDİM

Özcan Deniz ve İrem Helvacıoğlu’nun başrolünde yer aldıkları Seni Çok Bekledim dizisinden final kararı geldi! DNZ Film ve Skala Yapım imzalı dizi, uzun bir hazırlık sürecinin ardından ekrana gelmeye başlamıştı. Çekimleri Erzincan’da başlayan ve ilk bölüm sahneleri için Katar’a gidilen dizi için iddialı başlıklar atılmış, büyük bir merakla beklenmişti.

Gazeteci Birsen Altuntaş, Star TV’nin Seni Çok Bekledim dizisi için final kararını twitter hesabından duyurdu. Bu akşam (2 Nisan) 10. bölümü yayınlanacak olan dizinin 13. bölümde final yapacağı öğrenildi.

Seni Çok Bekledim, geçtiğimiz hafta 9. bölümüyle AB’de günü 9. sırada bitirmişti. Bunun dışında diğer kategorilerde ilk 10’a girmeyi başaramamıştı.

Yönetmenliğini Yasemin Türkmenli’nin yaptığı dizinin senaryosunu Hakan Haksun, Pervin Bozan, Elif Başaran ve Eylül İdiman yazıyor.

Tam 6 dizinin bileti kesildi, final yapıyorlar! Önümüzdeki haftalarda yaprak dökümü başlıyor! 33

ÇUKUR

Show TV’de yayınlanan ve Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Erkan Kolçak Köstendil, Kubilay Aka gibi isimleri bir aray getiren Çukur gibi çok etkili bir dizinin 5. sezonda devam edememesi hem hayranlar hem de Show TV adına büyük bir kayıp oldu.

Dizi bir şekilde ilerletilebilse 5. sezonda da izleyicileri hazırdı. Ancak, final kararı çoktan alındı ve dizinin oyuncularından bazıları ayrılırken, bazıları yeni proje anlaşmalarını da yaptı. Çukur’un Mayıs sonunda biteceği haberi bir süre önce açıklandı.

Ekranın fenomen dizilerinden birisi olan Çukur için de geri sayım başladı.