Ana sayfa Dizi Haberleri Taner Ölmez’in içine oturan ve yarım kalan bir dizisi var!

Taner Ölmez’in içine oturan ve yarım kalan bir dizisi var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 9 Ağustos 1986 İstanbul doğumlu olan oyuncu Taner Ölmez, ortaokul yıllarında gittiği bir tiyatro oyunu sayesinde bu mesleğin peşine düştü. Tiyatroyu kendisini en iyi hissettiği yer olarak tarif eden Taner Ölmez, bir oyuncunun kendisini geliştireceği yerin tiyatro olduğunu düşünüyor.

Dizilerde de rol alan Taner Ölmez ilk olarak 2009 yılında Kapalıçarşı dizisinde Gıyabettin karakterini canlandırmıştı. Sonraki süreçte birçok dizide rol alan oyuncu, Kayıp Şehir’deki Sadık ile dikkat çekti. Medcezir dizisinde Mert Serez karakteri ile büyük popülerlik kazandı. Muhteşem Yüzyıl Kösem’de I. Osman karakterini başarıyla canlandırdı.

Mucize Doktor ile Taner Ölmez adına bir dönem noktasıydı. Kariyerinde zirveye bu yapım ile ulaştı. Sadece Türkiye’de değil, dizinin yayınlanmaya başladığı bütün ülkelerde izleyicilerden takdir gördü. Bu büyük başarısının altında ise Ali Vefa karakterini sanki gerçekten yaşıyormuş gibi canlandırması oldu.

Youtube’de Bora Talat Oyacı’nın programına katılan Taner Ölmez, Kayıp Şehir dizisindeki Sadık karakterini hiç unutamadı. Dizinin kısa süreli olması ünlü oyuncu için burukluk sebebiydi. Taner Ölmez, “Sadık’ta söyleyemediğimiz şeyler vardı. O hikaye yarım kaldı.Çok severek girmiştim o işe. Sadık karakteri, İstanbul’un ücra köşelerindeki çocukların var olma ümitleri ide. O çocuklar var. Bunu biliyordum. Yaşayan çok önemli doneler var. Onları anlatmam lazım. İzleyen anladığı zaman çok mutlu oluyorum” dedi.

Taner Ölmez'in içine oturan ve yarım kalan bir dizisi var! 7

Birçok kişi Taner Ölmez’i Medcezir dizisindeki Mert Serez karakteri ile hatırlayabilir. Ancak ünlü oyuncu için Medcezir, başlamış ve işini yapıp bitmiş bir dizi. Kayıp Şehir ise başlayıp, sözünü tam olarak söyleyemeden yayından kalkan bir yapım. İşte bu nedenle de Kayıp Şehir dizisi ünlü oyuncu için bir burukluk sebebi.

Taner Ölmez, “Medcezir, kitleler tarafından tanınma işim oldu. Güzel bir işti. iyi başladı, başladığı gibi de bitirdi.O işte içimde bir ukde kalmadı. Bütün taşlarımızı döktük. Alnımızın akıyla bitirdik” diye konuştu.

Bir oyuncu olarak isteğinin derdini anlatabilmek olduğunu ifade eden Taner Ölmez, yer aldığı projede derdini anlatamadığı zaman bunun kendisi için rahatsız edici olduğunu anlattı.

Kayıp Şehir dizisi bir hayat kadınının hayatını anlatıyordu. Türkiye’de böyle bir hikayeyi anlatabilmek için herkesin çok cesur olması gerekirdi.Oyuncusundan yapım şirketine ve yayınlayan Kanal D’ye kadar herkes riski kabul etti.

Kayıp Şehir dizisinde başrolleri Gökçe Bahadır, Nik Xhelilaj, İlker Kaleli, Nazan Kesal, Uğur Polat, Cansu Tosun, Elifcan Ongurlar, Tugay Mercan, Taner Ölmez, Şebnem Hassanisoughi, İhsan Berk Aydın ve Ahmet Mekin paylaştı.

Kayıp Şehir dizisi; İstanbul’un arka sokaklarında yaşanan, yoksulluğun sebep olduğu insanlık trajedilerini, kadınların, çingenelerin, travestilerin, hatta siyahların uğradığı ayrımcılığı, işçi ile emekçi sorunlarını ve sokak çocuklarının şiddet dolu dünyasını farklı bir dille gözler önüne serdi.

Sohbeti videodan izleyebilirsiniz.