Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Tarih TV yayın hayatına 30 Ağustos’ta başlıyor!

Tarih TV yayın hayatına 30 Ağustos’ta başlıyor!

tarafından ker_def

Türkiye’nin ilk tematik tarih kanalı Tarih TV, 30 Ağustos’ta yayın hayatına başlıyor.
Tarih şimdi sadece sayfalarda değil, renkli bir ekranda.

Ufuk açan stüdyo sohbetlerinden özgün yapımlara, çarpıcı bilgi ekranlarından ses getirecek belgesellere uzanan zengin içerikleri, Tarih TV ekranlarında dinamik bir görsel anlatım diliyle izlemek mümkün.

TARİH TV, kurmaca sahnelere ve rivayetlere karşı “sadece gerçekler” sloganıyla yola çıkıyor. Kaynağı belli bilgilere, belgelere ve tanıklara yer veriyor.

TARİHE YÖN VERENLER AYNI EKRANDA!

Cengiz Han ile Gutenberg, Muhammed Ali ile Osman Hamdi Bey aynı ekranda buluşuyor.
Türk tarihinin dönüm noktaları, dünya tarihine yön veren olaylar, kültür tarihinde iz bırakan portreler Tarih TV’nin özgün içeriklerinde bir araya geliyor. Tarih TV, toplumsal hayatın ve eşyanın tarihini, sanatın, sporun, bilimin ve teknolojinin zamandaki yolculuğunu da ekrana taşıyor.

TANIDIK YÜZLER, YENİ SÖZLER

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Pelin Batu, Nuray Mert, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Prof. Dr. Burak Küntay, Koray Şerbetçi, Gürkan Zengin, Nezih Başgelen, Yaşar Taşkın Koç, Mehmet Hakan Kekeç, Başak Koç gibi birbirinden değerli pek çok isim, farklı formatlardaki programlarla izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Tarih TV’nin danışmanları Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Dr. Feridun Emecen, Prof. Dr. Cezmi Eraslan ve Nezih Başgelen. Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Bağçeci, Program Müdürü Yavuz Sinangil, Proje Koordinatörü ise Kemal Soğukdere.

İLK YAYIN BÜYÜK ZAFER’İN 100. YILINDA

Tarih TV; Kablo TV 51. kanal, Tivibu 2 & 101. kanal ve TV+ 96. kanalda.
İzleyiciler, Tarih TV’nin zengin içerik yelpazesini platformların durdur-izle, geri al–izle, seç-izle gibi özelliklerini kullanarak da izleme imkanına sahip olacak.