Ana sayfa Dizi Haberleri Televizyon dizileri sete çıkıyor, peki hangi önlemler alınacak?

Televizyon dizileri sete çıkıyor, peki hangi önlemler alınacak?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Gençliğim Eyvah isimli dizi iki haftadır çekimleri sürdürüyor. Bay Yanlış ve Sen Çal Kapımı dizileri sette çalışmalara başladı. Şampiyon ve Payitaht Abdülhamid setlerinde de ekiplerin bir araya geldiği belirtiliyor. Kuruluş Osman, Arka Sokaklar ise bir süredir zaten çekimleri sürdürüyordu.

Dizi sektörü yavaş yavaş normalleşme adımları atıyor. İşte bu süreçte setlerde çalışma ortamının nasıl olacağı ile ilgili merak edilen konular var. Önemli bir tavsiye sunan Sinema Televizyon Sendikası, 47 sayfalık geniş bir kitapçık hazırladı.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da bu önlemlerden dikkat çekenleri köşe yazısında okuyucularına duyurdu.

Bu önlemler arasında mümkün olduğunca oyuncuların kendi kıyafetlerini kendisinin getirmesi, kendi makyajını yapması, kendi tıraşını olması var.

Çocuk oyuncuların sahnelerinin çok aza indirilmesi veya tamamen kaldırılması gündemde.Sosyal mesafe kuralına uyulması en az 1,5 – 2 metre boşluk bırakılması gerekli.

Yardımcı oyuncu, figüranların sayılarının mümkün olduğu kadar azaltılması isteniyor. Sette kahvaltı, öğle yemeği gibi toplu yemekler verilmemesi bunun yerine paketlenmiş aperatiflerin bulundurulması isteniyor.

Çalışma saatlerinin 11 saati aşmaması, kalabalık sahnelerden de kaçınılması özellikle talep ediliyor.