Ana sayfa Güncel Haberler Televizyonda gördüğü o haberler Hande Soral’ın hiç aklından çıkmıyor!

Televizyonda gördüğü o haberler Hande Soral’ın hiç aklından çıkmıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Hande Soral, Karanlığı Arala isimli bir harekete katıldı. Oyuncu, çocukların cinsel istismarına karşı durmak adına başlatılan bu hareketin hazırladığı kısa filmde de rol aldı. 13 kişinin yer aldığı kısa filmde cinsel istismara uğrayan çocukların yaşadığı travmalara yönelik sahneler ile bu soruna parmak basıldı.

Hande Soral, projenin çok önceden başladığını ve kısa filmi yeni gösterdiklerini anlattı. Çekimler sırasında istismara uğrayan çocukları anlamaya çalıştıklarını belirten oyuncu, çok enteresan bir süreç yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Biraz anlamaya çalışmamıza rağmen biz perişan olduk filmi çekerken. İnşallah bir şeyleri değiştireceğiz. Değiştirmek için adımımızı attık. Çektiğimiz her kare ile belki kendi çocukluğumuzu, kendi çocuğumuzu, kendi ailemizi sorguladık, kendi toplumumuzu sorguladık. Türkiye’de cinselliğin bile konuşulması bastırılmış iken, cinsel istismarın önüne geçmek çok zor. Ama biliyoruz ki, biz bir şeyleri değiştiriyoruz, değiştirmeye başladık. Önce çocuklarımıza bunu anlatarak başlayacağız.”

Sahneler sırasında oyuncuların anlatılmak isteneni hissetmeye çalıştığını ve çok yaralayıcı bir süreç yaşadıklarını anlatan Hande Soral, “Gerçekten çok iç burkucuydu. Okuduğumuz haberler, televizyonda gördüğümüz haberler bunların hepsi, her an aklımızdaydı ve içimizdeydi bunu çekerken” diye konuştu.