Ana sayfa Dizi Haberleri Teşkilat dizisine öyle bir benzetme yapıldı ki, yazar haklı mı haksız mı siz karar verin!

Teşkilat dizisine öyle bir benzetme yapıldı ki, yazar haklı mı haksız mı siz karar verin!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında izleyicilerle pazar akşamları buluşmakta olan Teşkilat dizisi, milyonları ekran başına taşıyan bir proje oldu.. Çok iyi reytingler elde eden ve önemli bir başarı kazanan dizide Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal, Mesut Akusta, Tuncer Salman, Ezgi Eyüboğlu, Ezgi Şenler ve Nihat Altınkaya gibi önemli isimler buluştu.

Teşkilat dizisinin Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından desteklenmesi projenin bir kat daha öneminin artmasına neden oldu. İzleyicilerin her bölümde güncel konularla ilgili gönderme içerikli mesajlar araması da bu yüzden…. Teşkilat dizisini Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu ise Hollywood’un unutulmaz sinema serisi Görevimiz Tehlike’ye benzetti.

Bu benzetme ne kadar gerçekçi bu yorumu izleyicilerimize bırakıyoruz. Sina Koloğlu yazısında Görevimiz Tehlike isimli filmde yapılan Amerikan propagandasının ekranın siyah-beyaz olduğu dönemlerde düşünülmediğini de not etti.

Sina Koloğlu, Teşkilat dizisinin de mesaj verme yönü ve propaganda özelliği bakımından Görevimiz Tehlike’ye benzediğini ifade eden bir yorumda bulundu.

Koloğlu, şöyle yazdı: TRT’deki ‘Teşkilat’, bizim ‘Görevimiz Tehlike’ oluyor. Bir oturmamışlık var. 14’üncü bölüm fragmanını izleyin, çatışma size inandırıcı geliyor mu? Zehra’nın yüzü tertemiz hiç o çatışmanın içindeymiş gibi bir hissi var mı? Yine de şu an ekranda tek örnek. Mesela bizim ajanlarımızın kullandığı teknolojik cihazların neler olduğunu görebiliyoruz, böyle bir ilginç tarafı var dizinin. “Bu coğrafya ajanlık hikayelerinin mümbit topraklarından biridir. Daha fazla hikaye çıkmalı” diyeceksiniz, aslı var, görüntülü…”