Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Timur Acar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Timur Acar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Timur Acar, 22 Aralık 1979 tarihinde Münih/ Almanya’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Timur Acar
Doğum Tarihi: 22 Aralık 1979
Doğum Yeri: Münih / Almanya
Boyu: 1.79 m.
Kilosu:  82 kilo
Burcu: Oğlak
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Annesi: Havva Acar
Babası: Turgut Acar
Eşi: Eda Özerkan
Çocuğu: Eliz Acar
Kardeşleri: Bir abisi bir ablası var.
Instagram: https://www.instagram.com/timuracar/

Timur Acar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Aslen Sakaryalı, Kökenleri Batum’a dayanıyor. Ailesi Almanya’da çalışıyordu, çocukluğu Almanya’da geçti. Ailesinin üçüncü çocuğu, bir abisi bir de ablası var. 17 Ağustos 1999 depremi sonrası ailesi ile beraber Sakarya’nın Karasu ilçesine yerleşti.  Kertenkele dizisindeki rol arkadaşı olan Eda Özerkan’la 2016 yılında dünya evine girdi. Çiftin, Eliz isminde bir kız çocukları var. “Adımın konma hikayesi enteresan. Benim bir Özlem ablam var, aile dostumuz. O gün Münih’e Timur Selçuk gelmiş. Onlar da çok severlermiş, konserine gitmişler. Çıkışta da hastaneye gelmişler. Demişler ki ne olur Turgut amca oğlunun adı Timur olsun.”

Çocukluk yılları: Almanya’da beş yıl kaldı. Türkiye’ye geldiğinde hiç Türkçe konuşamıyordu ama iki üç hafta içinde Almancayı da unuttu. “Ailemin en hayıflandığı konu da Almancayı unutmam.  Almanya’dan direkt Sakarya’ya yerleştik.  Derken abimin üniversiteyi kazanmasıyla, İstanbul’a geçtik.  Haylaz, top peşinde koşan bir öğrenciydim. Çalışmayı pek sevmezdim ama sosyal olarak çok faaldim. Tiyatroyla tanışmam ise lise yıllarından sonra, depremle birlikte oldu. Depremde binası yıkılan bir tiyatro bizim kasabaya geldi. Karasu ilçesi. Sakarya nehrinin denize döküldüğü yer. Salim Atar hocam ‘Ben burada tiyatro yapmak istiyorum’ dedi. Biz de yardımcı olmak istedik. Ama gidip tiyatroda oynamak aklımdan hiç geçmiyordu. Zamanla kendime ‘Senin yapacağın olay budur’ dedim ve başladım. Her zaman da söylerim; deprem bazı insanların hayatlarını çok kötü şekilde etkiledi ama beni de işimle tanıştırdı.”

Eğitim hayatı: 9 Eylül Üniversitesi’nde Tiyatro eğitimi aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Kurşun Yarası’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Avrupa Yakası’ dizisinde canlandırdığı ‘İzzet’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Düşünce yapısı: Artık insanların ve oyuncuların tükendiğini piyasada çok fazla oyuncu olduğunu ve tiyatroda var olamazsa, başka türlü var olamayacağını düşünüyor. “İnsanlar artık, sürekli tiyatro mekanı açıyorlar. Televizyon artık doldu. Benim için tiyatronun anlamı; Basitlik ve yalınlık. Tiyatrodaki oyunları seçerken sırf komedi olsun diye bakmıyoruz.  Körün gözüne parmağı sokan metin değil de, eğlendiren ve sorgulatan metinlerin peşindeyiz. Bizim tiyatromuz repertuvar tiyatrosu. Seçtiklerimiz günümüz sorunlarıyla ilgilenen oyunlar. William Shakespeare oyunları, insanların canını sıkmak değil, insanlar ne kadar eğlenebiliyorlar, onu göstermek istiyoruz.”

İlk sinema filmi: Yılmaz Erdoğan/ Organize İşler

Baba olmak hayatını nasıl değiştirdi? Baba olduğundan beri her şeye daha emniyetli bir alandan bakmaya çalışıyor. “Hele de bebeğiniz henüz çok küçükse daha dikkatli ve koruyucu olmak durumundasınız. . Bir babanın kızını ve bir kızın babasını keşfetmesi, anneden sonra gelişen bir aşama. Bu yüzden ben biraz arkada durur vaziyetteyim. Emniyet gibi, kalkan gibi düşünüyorum kendimi.”

İş hayatına bakışı: Aynı zamanda Moda Sahnesi’nin kurucularından. Diziyle birlikte tiyatroyu aynı anda yürütmek zor olsa da mesleğini çok sevdiği için bu durumdan hayıflanmıyor. “Bu sevgiyle alakalı bir durum. 12 yıldır sektörün içindeyim ve tiyatro oyunlarında oynuyorum. Sevdiğiniz mesleği yaptığınız için her şeye katlanıyorsunuz ve bu zorluğu göze alıyorsunuz. Çekimlerin tarihlerini, saatlerini bir şekilde ayarlamaya çalışıyoruz. Tiyatro oyunu da olduğu zaman çok yorucu oluyor. Buna göre yaşıyorum, gece dışarı çıkmıyorum, vücudumu dinlendiriyorum, en ufak bir fırsatta evde kalmayı seçiyorum. Tiyatro her zaman var.”

Timur Acar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Kariyerinde dönüm noktası olarak gördüğü iş? ‘Avrupa Yakası’ dizisini kariyerinde önemli bir aşama olarak görüyor. “ Okul bitti, İstanbul’a geldim, Oyun Atölyesi’nde tiyatroya başladım. Orada tiyatro yaptığım dönemde bir akşam arkadaşlarla otururken Erdem Baş’a telefon geldi. Karşımda benim üst sınıftan Mehmet diye bir arkadaş. O da iri yarı, bıyıklı. Telefon ‘Avrupa Yakası’ nın yönetmen yardımcısından. ‘Bir bölüm oynayacak tiyatro kökenli bir arkadaş arıyoruz. Biraz uzun boylu olacak, bıyıklı olacak’diyor. Erdem de karşısında Mehmet olduğu için direkt ona bakıyor. Mehmet arkadaşımız Sivas’ta Devlet Tiyatrosu’nda çalışıyordu o zaman, ‘Ben gidemem, provam var’ dedi. Ve biz göz göze geldik. Şans işte. Rol benim oldu. Gülse Birsel beğenince karakterin devamlılığı da oldu.”

Kariyer planı: Bir oyuncu olarak sürekli farklı karakterleri canlandırmayı istiyor. Yeteri kadar komedi oynadığını düşünüyor. “Senaryo seçimini yaparken öncelikle işin samimi olup olmadığına bakıyorum. Çok duygusal bakmıyorum. Bir iş yapıyoruz, geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz.”

Tiyatro mu? Televizyon mu? Uzun yıllardır ikisini bir arada yürütüyor. Tiyatroyu bırakmayı hiç düşünmüyor. “Bu farklı bir bakış açısı. Yaptığınız ya da yapacağınız işin ne kadar arkasında duracağınızla ilgili bir durum. Örneğin ben uzun yıllardır tiyatro yapıyorum ve bırakmayı da düşünmüyorum. Tabii ki herkes para kazanmaya çalışacak ama ‘Para kazanmak için dizi yapıyorum’ dendiği zaman olmuyor yani. Tamam para da kazanacağız ama kendimizi de geliştireceğiz yani. Bir dizide ne kadar geliştirebilirsiniz ki kendinizi. Açıkçası ben devamlı dizi çeken biri olsaydım mutsuz olurdum.”

Gelecek Hayali: Yaşlılığını geçirmek için Çanakkale’de, Assos koylarından birinde, tepede bir ev hayal ediyor. “Seviyorum orayı. Gidiyorum her yaz. O koylardan birinde bir taş ev istiyorum.”

Kaygıları: Dizilerdeki uzun çalışma saatlerinden kaygı duyuyor. “Şimdi geçmişe nazaran birazcık daha olgunlaştı şartlar. Tabii bu yapım firmasıyla da ilgili biraz. Bazıları çok acımasız davranıyor. Artık dizi sektöründeki şeylere şaşırmamaya başladığımı fark ettim. Çünkü dar alanda ve kısıtlı zamanda dünyanın işini yapmaya çalışıyorsunuz. Bu saçmalık! Herkes bunun olmayacağını da biliyor aslında. Kalifiye elemanın da kalmadığını da fark ettim açıkçası. Azıcık aklı başında olan bir insan dizi sektöründe çalışamayacağını anlıyor ve gidiyor.”

Rol modeli: Çocukluğundan beri Şener Şen’e hayranlık duyuyor.

Timur Acar Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Doğa ile ilişkisi: Boş zamanlarında doğaya kaçarak dinleniyor. “Dağ tepe bayır seven bir adamım. Motorum var. Arkadaşlarım var motorcu. Boş zamanlarımda onlarla genelde doğaya kaçarız. Ayrıca, kayak yapmayı da severim. Olursa imkanım hemen giderim, çünkü o beyaz olayı da dinlendiriyor beni.

Neye para harcar? Cimri değil, parayı harcamak için kazananlardan. “En çok arabaya, gezmeye tozmaya para harcarım.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- İyi Aile Babası

2018- Söz/  Derman

2017 – Nerdesin Birader / Yunus Çakmak

2014/2016 -Kertenkele /Kertenkele/Ziya Hoca/Kara Faruk/Ahmet Hoca

2013- Bebek İşi / Murat

2012 – Leyla ile Mecnun / Namık (Konuk Oyuncu)

2012- Yalan Dünya

2009/2010-Akasya Durağı/Arif Keser

2006/2009- Avrupa Yakası / İzzet

2009 Ah Kalbim

2003- Kurşun Yarası

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Kilit

2019- Kırk Yalan

2019- Akıllara Seza/ Galip

2019- Kapı/ Remzi

2018 -Çakallarla Dans 5 /Köfte Necmi

2016 – Çakallarla Dans 4 / Köfte Necmi

2014 – Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı / Köfte Necmi

2014- Palindrom 2 (Kısa Film)

2014 – Hayat Sana Güzel / Taner

2013-Erkek Tarafı / Alis

2012 -Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede / Köfte Necmi

2011-Devrimden Sonra

2010 – Çakallarla Dans / Köfte Necmi

2009- Başka Dilde Aşk / Polis

2009 – Türkler Çıldırmış Olmalı / Kadırgalı Sarı Recep

2009 – Çıngıraklı Top / Nuri

2008 – Kaybedenler

2008- Ulak / Havari

2007- Gomeda

2005- Organize İşler / Tabutçu

TİYATRO OYUNLARI

2019- Ağaçların Kokusu / Oyuncu

2015- En Kısa Gecenin Rüyası / Theseus

2014- 6 Oyuncu Yönetmenini Arıyor / Alan

2013- Hamlet / Polonius

2008- Testosteron / Janis

2006- Hırçın Kız / Baptista