Ana sayfa Dizi Fragmanları TRT 1’in son dizi kararı Pelin Abay ile Caner Şahin’e büyük darbe oldu!

TRT 1’in son dizi kararı Pelin Abay ile Caner Şahin’e büyük darbe oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Artık TRT1 ekranında reytingleri düşen bir diziye çok da şans verilmeyeceğinin ilk işaretlerini görmeye başlıyoruz. Geçen sezon çok iddialı dizilerle iyi sonuçlar elde eden kamu yayıncısı, aynı zamanda iyi projeleri düşük reytingler alsa bile ekranda tutmayı sürdürüyordu.

Fakat yeni başlayan Dünya Hali dizisinin düştüğü durum artık yeni sezonda tüm projelerden iyi reytingler beklendiğinin de bir kanıtı gibi oldu. Pelin Abay ve Caner Şahin ikilisinin başrolünde yer aldığı Dünya Hali, absürt bir komedi dizisi… Geçen sezon Tutunamayanlar ve Tövbeler Olsun gibi projelerin bir devamı niteliğindeki Dünya Hali, ne yazık ki TRT1 tarafından saat değişikliği yapılarak önemi azaltıldı…

Pelin Abay ve Caner Şahin için kendilerini gösterme, verilen bu önemli fırsatı değerlendirme projesi de olan Dünya Hali’nin reytingleri hiç iyi değil… Dün akşam dizi prime-time’da ekrana gelmedi. Daha geç bir saatte yayınlanan dizinin reytingleri o kadar düştü ki, TRT1’in bu projeyi uzun süre taşıması da zorlaştı…

Dün akşam dizinin altıncı bölümü tüm kategorilerde o kadar düşük oranlar elde etti ki, herkes fazlasıyla şaşırdı. Dünya Hali dizisi tüm kişilerde 83. sırada yer aldı. AB’de 60. olan dizinin ABC1’de ise 44. sırada yer alabildiğini görebilirsiniz. İlk kez bu kadar düşük oranlar elde eden dizi adına tüm hayranlar üzgün.

1 Eylül Çarşamba günü yayınlanacak olan yedinci bölümün saati ise 23.35 olarak duyuruldu. Bu durum dizinin reytinglerinin daha da düşmesini ve Dünya Hali projesinin yavaş yavaş finale doğru gitmesine neden olabilir.