Ana sayfa Sinema TRT Yapımı filmler, sinemalarda büyük başarılar kazanıyor!

TRT Yapımı filmler, sinemalarda büyük başarılar kazanıyor!

tarafından ker_def

TRT ortak yapımları “Aslan HÜRKUŞ: Görevimiz GÖKBEY”, “Bandırma Füze Kulübü” ve “Tay” filmleriyle sinemada TRT rüzgarı esiyor. “Aslan HÜRKUŞ: Görevimiz GÖKBEY” ilk haftasında 158 bin 539 seyirciyle açılış yaparak vizyonda en çok izlenen film olurken “Bandırma Füze Kulübü” ise hafta sonu en çok izlenen üçüncü film oldu. Gişede beşinci haftasında da seyircinin beğenisini toplayan “Tay” ise toplamda 453 bin 717 kişiye ulaştı.

TRT ortak yapımları başarılarını gişede de devam ettiriyor. TRT Çocuk’un mucit kahramanı Aslan’ın animasyon türündeki ikinci sinema filmi olan “Aslan HÜRKUŞ: Görevimiz GÖKBEY”, vizyondaki ilk haftasında gişenin lideri olurken, Türkiye’nin uzay yarışına başlangıcını beyaz perdeye taşıyan TRT ortak yapımı “Bandırma Füze Kulübü” ise gişede üçüncü oldu. Vizyondaki beşinci haftasında olan TRT ortak yapımı “Tay” ise sinemaseverlerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Gişede birincilik TRT ortak yapımı “Aslan HÜRKUŞ: Görevimiz GÖKBEY”in oldu… Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) teknik danışmanlık desteğiyle hazırlanan TRT ortak yapımı “Aslan HÜRKUŞ: Görevimiz GÖKBEY” filmi 21 Ekim’de seyirciyle buluştu. İlk haftasında 158 bin 539 seyirciyle açılış yaparak vizyonda en çok izlenen film olan yapım, TRT Çocuk’un mucit kahramanı Aslan’ın animasyon türündeki ikinci sinema filmi.

TRT ortak yapımı “Bandırma Füze Kulübü” gişede üçüncü Türkiye’nin uzay yarışına başlangıcını beyaz perdeye taşıyan TRT ortak yapımı “Bandırma Füze Kulübü” filmi 21 Ekim’de vizyona girdi. Yaşanmış gerçek bir hikâyeyi konu edinen TRT ortak yapımı film, gişedeki ilk haftasında izleyicinin yoğun beğenisiyle karşılaşarak üçüncü oldu.

TRT ortak yapımı “Tay” ilgiyle izlenmeye devam ediyor

Hz. Muhammed’in (SAV) hayatındaki en önemli olaylardan biri olan “Hicreti” konu edinen ilk
animasyon filmi olan TRT ortak yapımı “TAY”, beşinci haftasında da seyircinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Annesini arayan safkan bir tay olan Riyah’ın, peşindeki hırsızlardan kaçarken tanıştığı ihtiyar deve Jabal ile birlikte Medine’ye doğru çıktığı yolculuğun hikâyesinin anlatıldığı TRT ortak yapımı “TAY”, vizyona girdiği günden bu yana toplam 453 bin 717 kişi tarafından izlendi.