Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’in çok iddialı başlayan dizisi reytingler yüzünden kenara itildi!

TRT1’in çok iddialı başlayan dizisi reytingler yüzünden kenara itildi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında yaz döneminde başlayan Dünya Hali isimli dizinin yayın saati sürekli olarak değişim gösteriyor. Çarşamba akşamları saat 20.00’de başlayan dizi, bir ara Salı günü yayınlandıktan sonra yeniden Çarşamba’ya döndü.

Pelin Abay, Caner Şahin ve Tolga Tekin’in başrollerinde yer aldığı absürt komedi dizisinin ilk başladığında izleyici ilgisi çok iyi olmasa da yine de idare eder durumdaydı. Ancak daha sonra yaşanan saat karmaşası ile ekran başına geçen izleyicilerin bazıları da yapımı bırakmak zorunda kaldı.

TRT1’de diziyi seyretmek isteyen izleyiciler yayın saatini takip etmekte bile zorlanmaya başladı. En son 15 Eylül Çarşamba günü 23.00’da yayınlanan dizi, adeta kenara itilmiş gibi bir durum yaşanıyor.

Dizi hayranları da sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda TRT yönetimine sesleniyor. Bir dizi izleyicisi şu mesajı yazdı: “Oynamayın artık günüyle saatiyle. İzlenme oranını da düşürüyorsunuz. Geçen sefer Çarşamba diye oturdum Salı vardı. Haftaya yeni bölüm gelir dedim, dün yeni bölüm vardı. Biz de şaşırdık. Severek izleyen bir kesim var, ekip iyi kadro iyi.”

TRT1, dün akşam Masumlar Apartmanı dizisinin Salı günü yayınlanan bölümünü tekrar ekrana getirdi. Dünya Hali dizisinin yeni bölümü ise bu tekrar yayından sonra saat 23.25’te başladı. Bu durum da gösteriyor ki kamu yayıncısı geçen sezonlarda olduğu gibi performansı düşük dizilerini artık günün en önemli saatinde yayınlamayacak.

Dünya Hali’nin yaşadığı bu durum, aslında TRT1’in özel kanallar gibi davranacağına da işaret ediyor.