Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’in Teşkilat dizisine hem övgü hem de ince eleştiri!

TRT1’in Teşkilat dizisine hem övgü hem de ince eleştiri!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranlarında yayınlanan Teşkilat dizisi pazar akşamları izleyicilerle buluşuyor. İlk sezonu büyük başarılar elde eden dizi, ikinci sezonda da yine reytinglerin zirvesinde yer alıyor.

Teşkilat dizisinin başrolünde yer alan Mesut Akusta’nın sağlık sorunları nedeniyle ikinci sezonda bir süre ekip ile bir arada olamayacağı biliniyordu. Oyuncu henüz setlere dönüş yapmadı. Dizinin ekinci sezonuna yeni katılan Gürkan Uygun, Turgut Tunçalp ve Hakan Boyav başarılı performansları ile hikayeye güç kattı.

Çağlar Ertuğrul, Deniz Baysal, Tuncer Salman, Ezgi Şenler ve Nihat Altınkaya’nın başrollerinde yer aldığı dizinin hikayesi ilk sezona göre daha iyi çalışılmış ve çekim kalitesi de daha iyi duruyor. İkinci sezonda izleyicilerine daha aksiyon dolu bölümler sunan Teşkilat’a hem övgü hem de ince bir eleştiri geldi.

Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu, TRT1 dizisiyle ilgili yaptığı yorumda yapımın kaliteli bir ajan dizisi olduğunu belirtti. James Bond veya 24 gibi dizilerin de Teşkilat’ın benzeri ajan işi yapımlar olduğuna dikkat çeken Sina Koloğlu, bu tür yapımların siyasi hedeflerinin olduğuna göndermede bulundu.

TRT1'in Teşkilat dizisine hem övgü hem de ince eleştiri! 7

Sina Koloğlu, yazısında hem Teşkilat dizisindeki ilerlemeyi övdü hem de ince bir eleştiri yaptı. İşte o yazıdan bir bölüm: “James Bond neydi heyecan veren bir ajan filmi mi? Emperyal güçlerin ajit-prop dizisiydi. Her ülkenin ajan yapımları vardır. ‘24’ nedir mesela? Amerika’nın Orta Doğu politikası! Buradaki ince çizgi, iyi bir senaryoyla durumu anlatmak, inandırıcı olmak.

‘Teşkilat’ giderek bunu yapmaya çalışıyor. Mavi Vatan 1 sondaj gemisine sabotaj ve devamında nedenlerinin sıralanması akıllı bir seçim. Ama şu, “Bunlar kahpe”, “Bizi dünyaya rezil etmek istiyorlar” gibi söylemleri bırakmak lazım.

Senaryonun “Tamam da biz ne yapıyoruz?” sorusunu sorması lazım. Olanı göstererek anlatmakta fayda var. Çözümü nasıl yapıyoruz, onu göstermek daha anlamlı.”