Ana sayfa Dizi Haberleri TRT’nin merakla beklenen çok iddialı dizisi Mevlana’dan haber var!

TRT’nin merakla beklenen çok iddialı dizisi Mevlana’dan haber var!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT’nin dijital kanalı TRT 0 için çekmeye hazırlandığı dev bütçeli Mevlana dizisi için hazırlıklar sürüyor. Dizi için uzun süredir çalışmalar devam ediyor. Mevlana’nın setinden gelen fotoğraflar dizinin ihtişamını ortaya koyarken oyuncu kadrosuna bir yeni isim daha eklendi.

Bülent İnal’ın Mevlana’yı canlandıracağı dizide Ebru Özkan Efsun, Ahmet Mümtaz Taylan Zerkubi, Ushan Çakır Şirazi, Ahu Türkpençe Kirra Hatun, Gizem Yılmaz Kimya karakterlerini canlandıracak.

Bu arada diziye yeni bir isim daha katıldı. Dizinin oyuncu kadrosuna katılan Nilay Deniz, Mevlana’da Gürcü Hatun karakterini canlandıracak. Dizi dünyasına Behzat Ç. ile başlayan güzel oyuncu Güneşi Beklerken, Kalk Gidelim, Çatı Katı Aşk gibi dizilerde rol aldı.

TRT’nin merakla beklenen çok iddialı dizisi Mevlana’dan haber var! 8

Nilay Deniz en son Kahraman Babam dizisinde rol almıştı. Show TV’de ekrana gelen dizi reytingleri çok düşük olunca sekizinci bölümde final yapmıştı. Nilay Deniz Kahraman Babam dizisinde Yonca isimli bir psikologu canlandırmıştı.

Yapımcılığını Kale Film’in üstlendiği dizi Konya’da çekilecek. Dizi için Konya’da büyük paralar harcanarak pahalı bir set oluşturuldu. Dizinin çekimleri için hazırlıklar tam gaz devam ederken ne zaman ekrana geleceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

TRT’nin merakla beklenen çok iddialı dizisi Mevlana’dan haber var! 9

Hz. Mevlana’nın hayatının anlatılacağı dizinin en önemli karakterlerinden biri de Şems olacak. Hz. Mevlana’nın en yakın dostu Şems’i canlandıracak isim ise henüz belli olmadı. Şems olarak da anılan Şems-i Tebrizi uzun süre bir derviş gibi gezdikten sonra rüyasında gördüğü bir çağrı üzerine Konya’ya gider ve buranın en büyük din alimlerinden biri olan Mevlana ile tanışır.

Uzun süredir içinde bir boşluk hisseden Mevlana, Şems’le tanıştıktan ve onunla aylar boyunca yaptığı sohbetlerden sonra aydınlanır ve başka bir insan haline gelir. Konya halkı Mevlana’yı bambaşka bir insan yaptığı için Şems’ten nefret eder. En sonunda Şems, Mevlana’yı seven ve onun değişimini kabullenemeyen kişiler tarafından öldürülür.

Yapım şirketi Şems’i canlandıracak oyuncu için arayışını sürdürüyor.