Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Tuba Ünsal’dan eski eşleri ile ilgili çarpıcı nafaka açıklaması! O yasayı destekliyor!

Tuba Ünsal’dan eski eşleri ile ilgili çarpıcı nafaka açıklaması! O yasayı destekliyor!

tarafından ker_def

Ünlü oyuncu Tuba Ünsal, 2010 yılında Murat Pilevneli ile evlenmiş ve bu evlilikten Sare isimli kızı dünyaya gelmişti.

Televizyongazetesi/Detay – Ünsal’ın, 2013 yılında evlenip, 2018’de boşandığı gazeteci Mirgün Cabas’tan da Civan Mert isimli bir erkek çocuğu olmuştu.

Tuba Ünsal, ayrıldığı her iki eşinden de boşanma aşamalarında kırgınlıklar yaratmadan ayrılmak için çabaladığını ve nafaka konusunda da hiç bir zorluk çıkarmadığını anlattığı uzun bir yazı kaleme aldı.

Ünsal, erkeğin, ayrıldığı eşlerine çocukları için ödenen nafaka konusundaki fikirlerini anlattığı yazısında, eşitlik ilkesinin önemine dikkat çekip, kadının maddi durumu ve ekonomik özgürlüğünün olması durumlarında, erkekten nafaka almaya devam etmesini çifte standart olarak değerlendirdi.

Tuba Ünsal, yeni çıkan yasada, haklı bile olsa, ayrıldıktan sonra ömür boyu kadının nafaka alınamayacağı şeklindeki düzenlemeyi desteklediğini belirterek şunları yazdı:

“İki tane şahane adamdan iki tane şahane çocuğum oldu. İkisiyle de kırmadan dökmeden ayrıldık. Bu sadece benimle de ilgili değildi ikisinin de katkısıyla oldu. Birini kalpten sevince ayrılıkta canın ne kadar yanarsa yansın o sevgiyi başka bir forma evirmek gerekli. Yoksa bu dünyaya getirmeye kendi kararımızla karar verdiğimiz çocuk çok etkilenir, yıpranır, hayata karşı baştan müthiş bir korkuyla başlar. İyi anne baba olmak bence buradan başlıyor. Etrafta bize sunulan kavgalı dövüşlü boşanmalar, birbirine ağız dolusu hakaret eden insanlardansa iyiyi seçen çiftler medya tarafından örnek olarak sunulmalı. Bu noktada gerçek feminizmin tam da bu noktada başladığını düşünüyorum. Eşitlik… ve nafaka olayının çifte standardını görüyorum. Malesef pek çok erkek bu konuda zor durumda bırakılıyor. Ayrıldığı karısı gayet sağlıklı, çalışabilecek, üretebilecek imkanlarda bile olsa ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalıyor. Sözüm hayatını evine adamış olan çalışamayan kadınlara değil. Kadın erkek eşitliğinden bu kadar dem vururken neden erkek ömür boyu ayrılığın maddi yükünü göğüslüyor?ilkkez bunu söyleme gereği duyuyorum, iki ayrılığımda da hiçbir talebim olmadı hatta sadece çocuklarımı ve kişisel eşyalarımı aldım çıktım. Benim ki de biraz fazla gelebilir ama benim içinde bulunduğum şartlarda iki taraf için en uygunu buydu. Bunu avantaj olarak gördüm, yeni bir ev yeni eşyalar yeni kurulan hayat… Allaha şükürler olsun ki tabiki bunu yapacak maddi gücüm vardı, ya da bi mucize oldu ve bir ayda inanılmaz işler yapmaya ve kendi düzenimi kuracak imkanları sağlamaya başladım. Evren/Allah size doğru yol seçtiğinizde hep destek oluyor. Yeni çıkan çiftler arasındaki boşanma yasasını destekliyorum, yasa diyor ki haklı bile olsan ayrılıktan sonra ömür boyu nafaka alamazsın, evlilik süresine ve kadının durumuna göre buna bir kısıtlama getiriliyor. Kadın da erkek de çocuk dünyaya getirirken ortak karar veriyorlarsa o ilişkinin bitminde de sorumluluğu eşit üstlenmeli #equality”

Tuba Ünsal'dan eski eşleri ile ilgili çarpıcı nafaka açıklaması! O yasayı destekliyor! 7