Ana sayfa Yemek Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 245. Bölüm İzle

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 245. Bölüm İzle

tarafından ker_def

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu ekran yolculuğuna Show TV’de devam ediyor. Programın 245. bölümünün tamamını videodan izleyebilirsiniz.

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 245. Bölümünde; Turgay Başyayla Kastamonu’daki lezzet yolculuğuna Cide ilçesine bağlı Derebucağı’ndan başlayarak devam etti. Coşkulu köy halkı tarafından davul, zurna ekibiyle karşılanıyor. Kazanda aşure, kazanda etli pilav, sütlü kabak filizi, erikli pekmezli barbunya, bohça kebabı, kıymalı musakka yapıldı. Hanımlar sac üzerinde etli ekmek yapıldı. Turgay Başyayla, Kastamonu’nun tarihi çarşılarını gezdi. Soğan dolması, banduma, ekşili çorbanın sırları ekrana geldi. Mezgit tava, palamut ızgara, kırlangıç çorbası anlatıldı. Lezzet yolculuğu son durağında lezzetiyle damaklarda tat bırakan etli yaprak sarma, oğmaç çorbası, kuzu tandır anlatılıyor. Müzik ekibinin yöresel türküleri eşliğinde sunuldu….Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu

Anadolu’nun; damakları bayram ettiren geleneksel lezzetleri ile tanışıp, kültürel ve doğal güzelliklerine doğru masalsı bir yolculuğa çıkmak isteyenlere müjde! Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu yurdumuzun yüzlerce yıllık eşsiz tadlarını; il il, ilçe ilçe, köy köy gezip sizlerle buluşturmaya geliyor..

Lezzet Yolculuğu’nda Turgay Başyayla, sanatçı kişiliğini türküleri eşliğinde sizlerle buluşturacak, yörenin lezzetlerini yöreye özgü restaurantlarda kimi zaman aşçılarımız ile kimi zaman, anadolu insanının bilgeliğiyle yoğrulmuş ninelerimiz ve teyzelerimiz görsel bir şöleni andıran otantik yemek tarifleriyle lezzet rüzgarı estirecek.

Turgay Başyayla, yemek yapımından önce kah bir teyzemiz ile kuzuları yayıp, koyunları sağarak tarif için gerekli sütü kendi elleriyle hazırlayacak, kah köyün çilekeşi karakaçanın sırtında tarlanın yolunu tutup gerekli sebze meyveleri elleriyle toplayacak.

Birbirinden güzel otantik lezzetleri, aşçılarımızla, ninelerimizle, dedelerimizle uygulamalı olarak tariflerinin verileceği, ortaya çıkan lezzet harikasının tadılarak test edileceği Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’nda damakların yanı sıra gözler ve kulaklar da bayram edecek. Konuk olunan yörenin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin de Turgay Başyayla’nın birbirinden güzel türküleri eşliğinde sizlerle buluşacağı programda, folklor ekipleri en güzel oyunlarını sizler için oynayacak.

Birbirinden renkli köy odası eğlencelerinin yeniden sergileneceği, ilginç adetlerin uygulamalı olarak tanıtılacağı Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu Edirne’den Kars’a, Trabzon’dan Gaziantep, Şanlı Urfa, Çorum ve Hatay’a kadar yurdumuzun dört bir yanını ilçe ilçe köy köy ekranlarınıza konuk edecek.

Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu, Anadolu’nun geleneksel lezzetlerini, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri eşliğinde belgesel tadında bir programla sizlerle buluşturacak.

TURGAY BAŞYAYLA KİMDİR?

1977 yılında Zonguldak’ta doğan Turgay Başyayla, aslen Çankırılıdır. İlk ve orta öğrenimini Çankırı’da tamamlayan sanatçı, Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur. Eğitim hayatın boyunca eğitiminin yanı sıra sosyal etkinliklerde yer alan Turgay Başyayla lise yıllarında profesyonel basketbol oynadı. Ayrıca üniversite yıllarında THM ve TSM korolarını kurup, üniversiteler arası yarışmalarda dereceler kazanmıştır.

Çocukluğundan beri müziğe ilgi duyan Turgay Başyayla, Hilmi Topaloğlu ile tanışmasıyla birlikte profesyonel müzik kariyerine adım atmış oldu. 2000 yılında ilk solo albümü “Nazlıcan”ı çıkartan Turgay Başyayla 2002 yılında ikinci solo albümü olan “Ben Patlarsan Eğer” adlı albümünü çıkardı. Çıkardığı albümlerin ardından şöhretin kapılarını aralayan Turgay Başyayla, “Şizofren Aşk” isimli televizyon filminde başrol oynayarak oyunculuk alanına da adım atmış oldu.

2005 yılının mart ayında da Mesut Uçakan yönetmenliğinde TRT’nin önemli projelerinden biri olan “Otel İstanbul’da” başrol oynadı. Yine 2005 yılının Temmuz ayında “Anne Yada Leyla” isimli sinema filmiyle devam etti. 2006 yılında bir dönem filmi olan Harput Fatihi “Belek Gazi” filminde Belek Gazi’yi canlandıran Turgay Başyayla oyunculuk kariyerini sürdürmek için Arslan Kaçar’dan sinema ve oyunculuk dersleri aldı.

2008 yılında Kral Tv Müzik ödüllerinde yılın en iyi Türk Halk Müziği sanatçısı ödülünü alan Turgay Başyayla, 2009 yılında televizyonculuk hayatına TRT – İNT ‘de “Sıla Türküleri” programı ile başladı. Sevilen sanatçı daha sonra,

2008 – 2009 yıllarında “Türkü Şiir Türkiye” ve 2015 yılında başladığı ve halen devam eden “Lezzet Yolculuğu” programlarını yapmıştır.

ALBÜMLERİ

2000 – Nazlıcan

2003 – Ben Patlarsam Eğer

2005 – Öz

2007 – Yediveren

2009 – Saçlarını Taramışsın

2010 – Sisteki Sesler

2015 – Hakikat

FİMLERİ

2003 – Şizofren Aşk

2005 – Anne Yada Leyla

2005 – Otel İstanbul

2008 – Belekbey

2011 – Farklı Boyut

2011 – Takım