Ana sayfa Dizi Haberleri Türk dizilerinde bir milat yaşandı, Alev Alev’in Cemre’si Demet Evgar bile sarsıldı!

Türk dizilerinde bir milat yaşandı, Alev Alev’in Cemre’si Demet Evgar bile sarsıldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Alev Alev dizisinde sadece izleyiciyi mi sarstı, o sahne Demet Evgar’ı da mahvetti! Perşembe akşamı ilk bölümü yayınlanan Alev Alev dizisinin kadın hakları konusunda öne çıkan tavrı, Demet Evgar’ın canlandırdığı Cemre karakterinin şiddete karşı güçlü bir ses yükseltmesi önemli bir çıkış olmuştu.

Son dönemde dizilerde kadına şiddete karşı duruş sergilenen farklı örnekler ortaya çıktı. Demet Evgar, ilk bölümdeki sahneden çok etkilendiğini açıkladı. İzleyicileri de derinden etkileyen sahne ile ilgili sosyal medyada da birçok yorum yapılmış ve Demet Evgar’ın sert çıkışı gündemi belirlemişti.

Türk dizilerinde bir milat yaşandı, Alev Alev'in Cemre'si Demet Evgar bile sarsıldı! 8

Türkiye pazarlama ve iletişim endüstrisini, dünyanın en yaratıcı zihinleri ve işleriyle buluşturmayı hedefleyen Brand Week Istanbul, ikinci gününde konuşanlar arasında Demet Evgar da vardı. Ünlü oyuncu bu sahneyi daha ilk okuduğu anda çok etkilendiğini söyledi.

Oyuncu, “Benim için çok sarsıcı bir sahneydi. Okurken de aynı şekilde çok etkilenmiştim. Ne yazık ki toplumumuzda kadınlara kadının istediğini seçme ya da yapmama hakkı tanınmıyor. Bu anlamda sadece Türkiye değil, dünyaca çok ilkel bir yerdeyiz. Ama hiç birimizin korkmaması gerekiyor. Korku ürkütücü geliyor belki ama aslında çok da öğretici bir kavram. Bir insan korkusunu eğer aşabilirse bu onun en büyük özgürlüğü oluyor. Korkuya rağmen devam etmektir, cesaret. “ dedi.

Türk dizilerinde bir milat yaşandı, Alev Alev'in Cemre'si Demet Evgar bile sarsıldı! 9

Ünlü oyuncu Türk televizyonlarında kadın haklarına yönelik sergilenen olumlu çıkışın bir milat olduğu değerlendirmesini de yaptı. Demet Evgar, özellikle bu yıl dizilerde kadının sadece bir erkeğin etrafında dönen hikayelerinden ziyade, başlı başına kadın hikayelerine yer veren yapımların artmasının çok mutluluk verici olduğunu dile getirdi.