Ana sayfa Dizi Haberleri Türk dizilerinin dünyanın öbür ucunda nelere sebep olduğuna şaşıracaksınız

Türk dizilerinin dünyanın öbür ucunda nelere sebep olduğuna şaşıracaksınız

tarafından ker_def
Yazarımız Ece Er yazdı:

Türk dizileri yurt dışında büyük işler başarıyor!

Kumanda elinizde ne izleyeceğim diye kanal kanal gezerken belki de kim bilir kaç diziye “Bu ne biçim dizi?” dediniz. Belki de çılgıncasına aşkla bağlandınız ve sezon finallerinin ayrılığı bile içinizin kabul edemeyeceği kadar kavurucuydu…

Belki hoşnuttunuz belki de değil!
Ama Türk dizilerinin nelere sebep olduğunu bir bilseniz belki de bu sektöre destek olmak isteyeceksinizdir. Öncelikle “Türk Dizileri” Türkiye’nin en büyük gelir kaynaklarından biridir. Bunun ile ilgili yazmıştım umarım okumuşsunuzdur.

Türk dizileri dünyada büyük bir çılgınlığa neden oldu: Türkçe öğrenmek için can atan büyük bir kitle oluştu. Bu kitle Türk bayraklarını profil resimlerine bile taşıyor, bizimle gülüp bizimle ağlıyor. Bu kitlenin başında Yunanistan var. Hemen arkasından gelen ülkeler Arjantin, Peru, Uruguay, Paraguay, Şili, bütün Latin Amerika …Türkçe öğrenmek için can atıyor ve sohbetlerinde Türkçe kelimeler kullanıyor “Günaydın, iyi akşamlar, iyi geceler, canım, şekerim” gibi.

Özel ve gizli guruplar kurup orada Türk dizilerinin kritiklerini yapıyorlar. Sevdikleri yıldızların bütün detaylarını öğreniyorlar ve anlatıyorlar. Buldukları bütün yazıları burada paylaşıyorlar. Türk çayı ve Türk kahvesini merak ediyorlar, tatillerinin bir kısmı için Türkiye’yi seçiyorlar, Türk tarihine ilgi gösteriyorlar, öğrenmeye çalışıyorlar.
İlgi alanları Türk kültürü ve yaşantısı…

Bu bir başka dünya fethidir ve gün geçtikçe daha da güçlü etkileri olacaktır.
Hayatta güçlü etkiler bırakmanız dileği ile…

[email protected]
twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/eceeryazilari
https://www.facebook.com/dizisin
https://www.facebook.com/EceERFanClub