Ana sayfa Dizi Haberleri Tuzak ve Gecenin Ucunda dizilerini ayakta tutan faktör, şimdi de Adım Farah dizisinin işine yarayabilir!

Tuzak ve Gecenin Ucunda dizilerini ayakta tutan faktör, şimdi de Adım Farah dizisinin işine yarayabilir!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Adım Farah dizisi çarşamba akşamlarının alternatif yapımlarından birisi oldu. Engin Akyürek ve Demet Özdemir gibi iki etkili başrol oyuncusunun bulunmasına rağmen, dizinin Fox TV’de yayınlanıyor olması izleyicileri tedirgin eden bir unsurdu. Zira, Fox TV için iyi reyting yoksa harcanmayacak hiçbir dizi projesi olamaz, gibi bir kural var. Çünkü kanal yönetimi başrollerde kim olursa olsun, izleyici sadakati ne kadar güçlü olursa olsun, iyi reytingler gelmezse sabır göstermiyor.

İşte tam da bu nedenden Adım Farah dizisinde 9. bölüm geride kalmasına rağmen hale izleyicilerin tedirginliği bitmedi. 7. bölüm ile tüm kişiler kategorisinde günü yedinci bitiren, AB’de dördüncülük ve ABC1’de ise üçüncülük elde eden dizinin hayranlarının sıkıntısı geçmedi.

Adım Farah sadece ABC1’de çok iyi reytingler alabiliyor. Daha önemli olan tüm kişiler ve AB gruplarında ise 3-4 arası reytinglerle idare ediyor. İşte bu durum da tam bir bıçak sırtı pozisyonu olarak görülebilir.

Fakat dizinin hikayesi geliştikçe yurt dışındaki Türk dizisi hayranlarının bağlılığı da hızla artıyor. Aynen Gecenin Ucunda ve Tuzak dizilerinin 26 bölüm ekranda kalabilmesini sağlayan bu faktör, Adım Farah dizisi için de önemli olmaya başladı.

Özellikle yurt dışından gelen bu desteğin, dizinin yabancı ülkelerdeki satışlarına olumlu yansıması Fox TV’nin projeye sahiplenmesini güçlendirecektir. Tabii ki reyting oranları ile bu sezon ekranda kalmasında bir sorun olmasa bile, Fox TV yönetimi acaba ikinci sezonda da diziyi sürdürmek isteyecek mi?

Sakın ola ki, “Engin Akyürek ile Demet Özdemir’in başrolde olduğu bir dizi elbette ki, devam edecektir” diye düşünmeyin. İzleyicilerin diziye olan sosyal medya desteği ve yurt dışından gelecek olan satışların artış grafiğinin Adım Farah projesinin devamı için kritik olduğunu belirtelim.

Şimdilik bir sorun olmasa bile havalar ısındıkça bir anda izleyiciler ekrandan kopuyor ve özellikle de Mayıs ayları birçok dizi için kabul olabiliyor. Adım Farah’ın da bu süreci sıkıntı yaşamadan atlatması, ikinci sezon ihtimalini çok güçlendirecektir.