Ana sayfa Dizi Haberleri Ufak Tefek Cinayetler dizisi izleyiciyi aptal yerine koydu!

Ufak Tefek Cinayetler dizisi izleyiciyi aptal yerine koydu!

tarafından ker_def
Ufak Tefek Cinayetler dizisi tüm ilginçliğini kaybetti!

Star TV ekranlarında Salı akşamları izleyicilerle buluşan Ufak Tefek Cinayetler dizisinde, bir şeyler yanlış gidiyor.

Geçen sezon senaryosu ile izleyicileri mest eden dizi, 14. bölümden sonra saçmalamaya başlamıştı.

Sezon finaline kadar biraz toparlansa da ciddi bir izleyici kaybeden dizinin 2. sezonunda da bazı soruların çözülmediği anlaşılmakta.

Öncelikle dizinin hayranları artık eskisi kadar heyecanlanmıyor.

Yani dizi ilginçliğini kaybetmiş durumda.

Liseden beri arkadaş olan dört kadının etrafında dönen entrikaları konu alan “Ufak Tefek Cinayetler” dizisinde katilin Arzu olması da izleyicileri pek tatmin etmedi.

Selim Bayraktar’ın canlandırdığı Edip karakteri kafasına şamdan ile vurularak ve camdan düşerek ölmüştü.

Katil Arzu çıktı… Tabii ki birçok izleyici bunu beklemiyordu… Dizi boyunca Edip ile bir derdinin olmaması Arzu karakterinin neden katil olduğu sorularını beraberinde getirmişti. Milliyet Blog yazarlarından Sibel Doğu diziyle ilgili bir analiz yazdı.

Analizde dikkat çeken detay dizide Edip karakterinin kendi ölümünü anlatırken kullandığı “Katil gözlerimin içine baktı ve gözlerimde ölümü gördü” sözünün hatırlatılmasıydı. Bu söz ortada dururken, nasıl oluyor da Arzu, Edip’in kafasına arkası dönükken vuruyor? İşte bu soru izleyiciler tarafından soruluyor… Yani dizide ciddi bir hata da yapıldığı ortada… Bazı izleyiciler aptal yerine konulduğu için sosyal medyadan diziye eleştirilerde bulunmuştu.

İşte Sibel Doğu’nun çarpıcı analizi:

“Katilin Arzu çıkması izleyicilerin çok da tahmin ettiği bir gelişme değildir herhalde. (Gerçi en çok panik durumda olan, korkan Arzu’ydu, bir diğer zayıf halka Taylan’ı da polise konuşması konusunda engelleyen Mehmet’ti) Zira, dizi boyunca Edip’le bir derdi olmadı, onu öldürecek bir sebebi yoktu.

Hatta; Oya, Merve ve Pelin’e göre bir adım geri planda idi bile denilebilir. Bu nedenle katilin Arzu olması izleyiciyi çok da tatmin eden bir gelişme değil açıkçası.Çünkü, geçen hafta sonu yayınlanan fragmanda katilin bu bölümde açıklanacağının duyurulması konusu sarpa saran ve reytingleri giderek düşen dizinin izleyicileri arasında ufak bir heyecan dalgası yaratmıştı.

Ancak, katilin Arzu olması bu heyecan dalgasını maalesef ki geri tepti. Katilin Merve ya da Serhan gibi daha dişli daha yüksek bir karakter çıkması gerekiyordu. (Edip’in katilinin Oya olmadığı zaten belli olmuştu. Yoksa katilin Oya olması da hikaye içinde mantıklı olurdu)

Ufak Tefek Cinayetler dizisi izleyiciyi aptal yerine koydu! 7

Ayrıca, tüm sezon boyunca bize cinayete giden hikayeyi anlatan Edip kendi ölümünü anlatırken “Katil gözlerimin içine baktı ve gözlerimde ölümü gördü” demesine rağmen Arzu’nun Edip’in kafasına arkası dönükken vurduğunu da gözden kaçırmadık. İlk bölümde gördüğümüz camdan düşme sahnesi ile Edip’in camdan düşme sahnesi arasındaki farklar zaten çok bariz.

En çok merak ettiğim noktalardan bir tanesi de, Merve’den Burcu’ya Raşel’den Emre’ye, Oya’dan cinayeti işleyen Arzu’ya kadar herkesin parmak izinin bulunduğu şamdanda yapılan DNA raporunda katilin Arzu olduğu nasıl anlaşılacak? Bir de keşke Oya o odadan çıktıktan sonra neler yaşandığını, neler konuşulduğunu, cinayetin nasıl örtbas edildiğini, Edip’in camdan nasıl atıldığını görebilseydik. Tabi bunun için Edip’i canlandıran Selim Bayraktar’ın dizide bir bölüm daha rol alması gerek ama kendisi başka bir dizide rol alırken sanırım bu pek ihtimal dahilinde değil. Arzu’nun cinayet anını hatırladığı sahneyle yetineceğiz galiba.

İŞTE CİNAYET ANI

Arzu’nun Edip’i öldürmesini bağlayabilecekleri tek nokta; Edip’in Arzu’nun yaraladığı Burcu’yu görmesi ve bunu polise ihbar edeceğini söylemesi olabilir. Yoksa, Arzu’nun Edip’i öldürmek için başka hiçbir sebebi yoktu. Cinayet nedeninin bu olduğunu varsayarsak, dizinin hikayesi daha da saçma bir hal almış olur. Bu dizinin ana hikayesi dört kadının birbiriyle olan hesabıydı. Cinayet nedeni dönüp dolaşıp Burcu’ya dayanmamalı, dört ana karakterin arasındaki bir çatışmadan dolayı olmalıydı. Edip de geçmişte yaşanan olaylar ya da ölmeden önceki son birkaç bölümde birden bire ortaya çıkan ama bir sonuca varamayan Merve ilgisi yüzünden ölmeliydi. Çünkü; bu dizi dört kadının geçmişten gelen hesaplaşması üzerine kuruluydu ve buna ek olarak Oya-Serhan ilişkisi bir çatışma yaratıyordu.”