Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Uğur Pektaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Uğur Pektaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Uğur Pektaş, 16 Nisan 1979 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Uğur Pektaş
Doğum Tarihi: 16 Nisan 1979
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.86 m.
Burcu: Koç
Göz Rengi: Kahverengi
Çocuğu: Murathan Pektaş
Instagram: https://www.instagram.com/ugurrpektas/

Uğur Pektaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Ailesi: 19 Haziran 2008 tarihinde Arka Sokaklar dizisinde birlikte rol aldığı oyuncu Gamze Özçelik ile evlendi. 2010 yılında Murathan adında bir oğulları olan çift, 26 Aralık 2011 tarihinde boşandı.  

Eğitim hayatı:  Kocaeli Üniversitesi Otelcilik Bölümü’nden mezun oldu. Aynı zamanda Tur rehberliği yaptı, bir bira firmasının parti ekibinde organizatör olarak çalıştı. Ayrıca babasıyla ortak olduğu Otomobil tamiri ve bakım servisi dükkanı var.

Hayatının dönüm noktası: 2005 yılında katıldığı Survivor yarışması hayatının akışını değiştirdi. Survivor’un ilk şampiyonu olarak dikkat çekti. Daha sonra uzun yıllar Arka Sokaklar dizisinde rol aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2005 yılında, ‘Düşler ve Gerçekler’ dizisinde canlandırdığı ‘Doğan Helvacı’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Arka Sokaklar’ dizisinde canlandırdığı ‘Komiser Murat’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Bir anı diğer anına uymayan bir yapısı var. Bazen çok mutlu, bir dakika sonra en mutsuz insan olabiliyor. “Ya da çok konuşkan ama bir yandan da çok dinleyen. Sonra çok zıpır ama bir an sonra ondan da eser yok.  Ve hatta bir ara çok iyi ama an gelince dünyanın en vicdansızı. Yani duygu paleti var içimde. Bir o renge geçiyor, bir o renge.  Bazen bunları sadece içimde yaşıyorum, bazen de dışa vuruyorum. Bunun adı dengesizlikse bilemem. Ama şunu söyleyebilirim; her şeyden etkilenecek kadar açığım. Yalnızca insanlardan değil hem de, ağaçtan, kuştan bile.  Ama hiçbir etki altında kalmadığım anlar da oluyor.”

Aşka bakışı: “Her aşk bitmek için başlar ama sonunda yapmamız gereken yaşadıklarımızdan ders almak, kendimizi daha iyi tanımak ve geliştirmek. Bence hayatın tek gerçek gayesi bu. Bir gün her şey bitecek. Aşıksam eğer, dünyanın en romantik erkeklerinden biriyim. Ama karşı taraftan sıkılmışsam; dünyanın en öküzü de olabiliyorum!”

Düşünce yapısı: İnsanın iç dünyasıyla barışık olmasının önemine inanıyor. “Aynaya baktığımda bazen çok hoş bir adam görüyorum. Bazen de ‘Ayyy bu kim?’ deyip bakamadığım da oluyor. Ama sanırım için nasılsa, aynaya da o yasır.  İç dünyan ile barışıksan, aynada da dünyanın en tatlı insanını görürsün. Ama içinde kavgalar varsa, aynalardan da köşe bucak kaçmaya başlarsın.”

Mutluluk kaynağı: Hayranlarının ilgisinden mutluluk duyuyor. “Çok güzel sözler duyuyorum. Sokakta filan yürürken çok hoş bir elektrik oluşuyor onlarla aramda. Kimi yanıma gelip konuşabiliyor, kimi çekiniyor ama bakışlarından anlıyorum ben bunu da. Ama genel anlamda ilgileri beni mutlu ediyor. Eskisi gibi bakkala, eczaneye rahatça girip çıkabiliyorum tabii ki. Zaten istediğim gibi yaşayamadığım an mutsuz olurum. Sadece yaptığım şeyin televizyonda yayınlanıyor olması diğer insanların beni tanımasına sebep. Bütün olay bu.”

Uğur Pektaş Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 12

İlk sinema filmi: Sami Güçlü/ Takım: Vatan Sana Canım Feda

Hayata bakışı: Hayatı akışına bırakıyor ve kalbinin sesini dinliyor. “Hayat çok kısa. Her anın kıymetini bilmeliyiz. Bütün kitapların ya da insanların söylediği kuralları bilmeliyiz ama kalbimizin sesine kulak vererek yaşamalıyız. Dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek istiyorsak önce kendimizle, sonra komşumuzla barışmalıyız.”

İş hayatına bakışı: “Oyunculuğun bir kötü tarafı da; hep yapacak daha iyi bir şeylerin olması. Kendimi izlerken hep eleştirel gözle bakıyor, hatta kendimi yiyor ve sürekli ‘Daha iyi nasıl yapabilirim?’ diyerek bakıyorum. Ben zaten hareketli filmleri çok seviyorum. E bir de Survivor gibi bir yarışmadan çıktık. Senaristler de bunu göz ardı etmediler. Zaten hep bu tür roller istediğimden sanki senaristlerle aramızda bir tür telepati doğuyor.”

Hangi filmden etkilendi: ‘Braveheart’ filmini çok etkileyici buluyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2005 – Düşler ve Gerçekler/ Doğan Helvacı

2006 – Kuşdili/ Yunus

2006/2016- Arka Sokaklar/ Komiser Murat

SİNEMA FİLMLERİ

2011- Takım: Vatan Sana Canım Feda