Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Ünlü isimlerden darbe girişimine ortak tepki

Ünlü isimlerden darbe girişimine ortak tepki

tarafından ker_def

cagrimetni1

İşte o çağrı metni;

“15 Temmuz geccesi, bir grup askerin gerçekleştirdiği darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.

Her türlü darbeye karşıyız ve halkın bütün farklılıklarıyla. özgürce bir arada yaşaması umudunu taşıyoruz. İdeolojik ayrım yapmaksızın, toplumun her kesimiyle tek yürek olup direndiğimiz bu antidemokratik girişimden sonra. ülkemizde demokrasi adına yeni ve temiz bir sayfa açılmasını talep ediyoruz.

200’den fazla insanımızın canına mal olan bu acı tecrübenin toplumsal barışın sağlanması ve hem toplum hem de siyasiler nezdinde kutuplaşmanın son bulması için bir imkan olarak değerlendirilmesini temenni ediyoruz. Darbe girişimine karşı olduğumuz gibi sonrasında da ortaya çıkan şiddet görüntülerinden de üzüntü duyuyoruz.

Biz namluların baskısından uzak bir siyasal alanın özerkliğine inanıyor: gücünü tüm farklılıklarıyla halktan alan katılım.. demokrasiden yana tavır koyuyor. hukuka ve insan halklarına saygılı. eşitlikçi ve özgürlükçü bir ülke hayali taşıdığımızı ilan ediyoruz.

Aramızdaki fikir ayrılıklarını bir kenara bırakarak, her türlü darbeye karşı demokrasi ve hukukun yanında olduğumuzu bir kez daha belirliyor ve bu uğurda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz.”