Ana sayfa Dizi Haberleri Ünlü Oyuncu Halit Ergenç’in yaşamına dair bilmedikleriniz; Paspas da sattı, karaborsa bilet de…

Ünlü Oyuncu Halit Ergenç’in yaşamına dair bilmedikleriniz; Paspas da sattı, karaborsa bilet de…

tarafından sevda

Ünlü Oyuncu Halit Ergenç’in yaşamına dair bilmedikleriniz; Paspas da sattı, karaborsa bilet de… 7

Beşiktaş Atatürk Lisesi’ni bitirdikten sonra, 1989’da İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Bölümü’ne girdi. Burada okurken müziğe ilgi duyan ünlü oyuncu, konservatuar sınavına girerek Mimar Sinan Üniversitesi, Opera Bölümü’nü kazandı. Daha sonra Müzikal Tiyatro Oyunculuğu Bölümü’ne geçiş yaptı.

Oyuncu, hem okudu hem de bilgisayar operatörlüğü ve pazarlamacılık gibi işlerde çalıştı. Para kazanmak için paspas da sattı, karaborsa bilet de. Pencerelere güvenlik ve güneş filmi de yaptı, İstanbul Festivali’nde nota çevirmenliği de yer göstericilik de… Tekstil fuarında robot kılığında robot dansı bile yapmışlığı var!

Milyonlar tarafından tanınması Zerda ve Aliye dizileri sayesinde oldu. 1001 Gece dizisinde, iş adamı Onur Aksal rolüyle izlenme rekorları kırdı. 2011 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Kanuni Sultan Süleyman rolüyle izleyici karşısına çıktı.