Ana sayfa Sosyal Medya Uyanış Büyük Selçuklu 2. bölümde saraya gelen misafir, bütün dengeleri değiştirecek!

Uyanış Büyük Selçuklu 2. bölümde saraya gelen misafir, bütün dengeleri değiştirecek!

tarafından ker_def

Televizyongazetesi.com/Detay – Geçtiğimiz hafta ilk bölümü yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin bu akşam 2. bölümü ekranda olacak. TRT 1’in yeni sezondaki iddialı dönem dizisinde, pek çok ünlü isim kadroda yer alıyor. Selçuklu dönemindeki taht kavgalarının anlatıldığı dizinin yeni bölümünde ise Melikşah ve Sencer’in önünde zorlu bir mücadele var.

Yapımcılığını Emre Konuk’un üstlendiği, Sedat İnci’nin yönetmenliğini yaptığı dizide Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu, Nik Xhelilaj ve Erdem Akakçe yer alıyor.

Senaryosunu Serdar Özönalan ile Emre Konuk’un yazdığı dizinin yeni bölümünde Leyla Lydia Tuğutlu’nun oynadığı Elçin Hatun saraya giriyor. Bir Türkmen kızı olan Elçin Hatun’un Melikşah ile ilgili bazı planları ortaya çıkacak.

Uyanış Büyük Selçuklu 2. bölümde saraya gelen misafir, bütün dengeleri değiştirecek! 9

Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün ardından tahta geçen Melikşah ve oğlu Sencer’in hikayesini anlatan ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisinin ikinci bölümünde neler olacak?

Elçin’i Isfahan’a götürmek üzere Anadolu obasından alan Sencer ve Tapar, yolda Anadolu’daki asiler tarafından ölümcül bir tuzağa düşürülmüştür. Sencer ve Tapar düştükleri tuzaktan nasıl kurtulacaklardır? Anadolu Türkmenleriyle Selçuklu arasında başlamak üzere olan muhtemel bir savaşı engelleyebilecekler midir?

Bir taraftan Bâtıniler, Selçuklu’yu “içeriden çökertmeye çalışırken”, diğer taraftan Bizanslılar da dışarıdan taarruzlarına başlayacaklardır! Bu taarruzlar karşısında Melikşah ve Sencer ne yapacaktır? Tüm bunların arasında Selçuklu Sarayı’na gelecek olan ‘misafir’ saraydaki dengeleri nasıl değiştirecektir?

Uyanış Büyük Selçuklu 2. bölümde saraya gelen misafir, bütün dengeleri değiştirecek! 10

Diğer yandan yıllar önce devletinin selameti uğruna oğlundan vazgeçen Melikşah, Nizamülmülk’e oğlunu kendisine göstermesi hususunda ısrar eder. Melikşah’ın oğlunu görmesinin devlet için yeni tehlikelerin doğmasına yol açacağının farkında olan Nizamülmülk ne yapacaktır?

Melikşah oğlunu görme hasretiyle yanarken, Sencer gönlüne düşen aşk ateşiyle nasıl başa çıkacaktır?

Dizinin yeni bölüm tanıtımını başrolde oynayan Buğra Gülsoy da instagram sayfasından paylaştı. Oyuncu, takipçilerine 2. bölümün hatırlatmasını yaptı.

Uyanış: Büyük Selçuklu yeni bölümleriyle her Pazartesi saat 20.00’de TRT 1’de… İşte dizinin 2. bölüm 2. fragmanı:

Yeni bölüm bu akşam ⚔️???????? #UyanışBüyükSelçuklu ????

 

Uyanış Büyük Selçuklu 2. bölümde saraya gelen misafir, bütün dengeleri değiştirecek! 11