Ana sayfa Dizi Fragmanları Uyanış Büyük Selçuklu da aksiyon ve heyecan bol, reytingler bereketli

Uyanış Büyük Selçuklu da aksiyon ve heyecan bol, reytingler bereketli

tarafından ker_def

Pazartesi akşamlarına damgasını vuran ve reytinglerde de zirvenin sahibi olan Uyanış Büyük Selçuklu, 9-11 arası oranlarla yine tüm kategorilerde birinciliği göğüsleyen yapım olmayı başardı. Güçlü bir hikayesi, oyuncu kadrosu ve görselliği bulunan dizi başladığı dönemden bugüne kadar hiç aksiyonu düşürmedi ve izleyici ilgisi de hep yüksek seyretti. Dizi, sosyal medya mecrası Twitter’da ise uzun süre TT listesinde kaldı. Hasan Sabbah da hakkında çok konuşularak uzun süre TT’de yer aldı.

‘Uyanış: Büyük Selçuklu’da Melikşah kurtulacak mı? Melikşah ile Sencer’in baba-oğul olduğu gerçeği açığa çıkacak mı? Hasan Sabbah, Selçuklu’yu bitirmek için nasıl hamleler yapacak? Başarısı ülke sınırlarını da aşan, TRT 1’de ekranlara gelen ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun dün akşam yayınlanan bölümünde final sahnesi heyecanı doruğa çıkardı.

Sencer ve yiğitler ile Melikşah ve askerlerinin bir yandan Hasan Sabbah’ı yakalamaya çalışırken diğer taraftan Markus’un ordusuna paralı askerlerin gelmesini engellemeye çalıştığı bölümde Sabbah, büyük bir oyun oynadı. Sencer’i ve de yiğitleri öldürmek üzere zehirli bir karışım hazırlayan ancak planı beklediği gibi gitmeyince hedef değiştiren Sabbah, zehirli tozu Melikşah ve de askerleri üzerinde kullandı. Sabbah’la karşı karşıya geldiği sırada bir anda Melikşah’ı gören Sencer bu durumdan ötürü sevinirken, bu sevinci kısa sürdü. Çünkü tam bu sırada zehir Melikşah ve askerlerini etkisi altına alarak onları bayılttı. Nefeslerin tutulduğu dakikalarda izleyiciler de “Melikşah kurtulacak mı?” sorusuyla baş başa kaldı.

Zübeyde Hatun ile Başulu Hatun’un karşılaşması tansiyonu yükseltti. Melikşah’tan hiçbir şey saklamayacağına geçmişte yemin eden ve bu yeminine de sadık kalmaya niyetli olan Zübeyde Hatun, önce Nizamülmülk ile yüzleşti. İkili arasında gergin anlar yaşanırken Zübeyde, Melikşah’a söyleyip söylememe konusunu düşünmeye karar verdi. Nizamülmülk’ün bu büyük sırla giderek köşeye sıkıştığı bölümde “Melikşah, Sencer’in öz oğlu olduğunu öğrenecek mi?” sorusu da merak yarattı.

Bölümde kızı Turna’nın sağlığını ve mutluluğunu düşünerek onun Sencer’le evlenmesine razı olan İlteber, bu kararını Turna ile paylaştı. Turna Hatun, sevinçten havalara uçarken bu güzel haberi Sencer’e de söyledi. Ancak tam bu sırada yanlarına gelen Markus’a eklenecek paralı askerlerin lideri Livya, ikili arasında gerginlik yarattı. Sencer’in düşmanı olduğunu bilen Livya’nın aynı zamanda ona ilgi duyması, Sencer ile Turna Hatun arasındaki aşkı yine tehlikelerin beklediğinin sinyallerini verdi.

‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun yeni bölümü 1 Şubat Pazartesi akşamı saat 20:00’da TRT 1’de ekranlara gelecek. İşte yeni bölümden ilk görüntüler.