Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu dizisi zirvede ama sezon finali de geldi

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi zirvede ama sezon finali de geldi

tarafından ker_def

TRT 1’in lider dizilerinden ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun dün akşam ekranlara gelen bölümün finalinde Melikşah, hiç beklenmedik bir anda Hasan Sabbah ile karşı karşıya geldi. Mitras ve Bizanslıların, Sencer ve Tapar’a attığı pusuda Melikşah’ın oğullarını kurtarmaya gelmesi tüm dengeleri alt üst etti. Yaşanan soluksuz vuruşmada Mitras kaçmayı başarırken Melikşah, Kuvel Kalesi fethinin hızlandırılması için harekete geçti. Selçuklu topraklarında Bizanslılara göz açtırmamaya kararlı olan Melikşah, Rum ateşi malzemeleri ile Ali’nin kurtarılması için Sencer ve Tapar’ı görevlendirdi. Attığı pusuda Melikşah’ı karşısında bulan, ardından da Ali ile Rum ateşi malzemelerini Selçuklulara kaptıran Mitras, öfkeden deliye döndü. Bunun üzerine beklenmedik hamle Sabbah’tan geldi.

Melikşah’ın önünde Kuvel Kalesi fethi için hiçbir engel kalmadığını gören Sabbah, Başulu’nun kardeşi Baturalp’e ablasının yaşadığı bilgisini ulaştırdı. Bunun üzerine Baturalp ve Kıpçaklar, soluğu Kınık Obası’nda aldı. Bizanslılar ile yaşanan vuruşmada aldığı yara sonucu Kınık Obası’na getirilen Melikşah, Başulu, Sencer ve Tapar karşılarında bir anda Baturalp’i görünce şoke oldu. Eğer Başulu’yu alıp obadan ayrılmazsa savaş ilan edeceğini duyuran Baturalp’in bu resti Kuvel Kalesi fethini geciktirdi. Başulu’ya olan duygularının yeniden su yüzüne çıktığı Melikşah, ne pahasına olursa olsun oğullarının annesini Baturalp’in zorla alıkoymaması için savaşmayı göze aldı.

Bu bölümde Terken ise tüm bunlar yaşanırken Karahanlılar’a gizlice pusula göndererek onlardan yardım istedi. Nizamülmülk ile Zübeyde ise gözlerini bir an olsun bile Terken ve Tacülmülk’ün üstünden ayırmadı. Takipleri, onları Terken’in hususi askerleri ile Karahanlıların buluştuğu ana tanıklık etmelerine neden olurken, bu durum karşısında Melikşah’ın tepkisinin ne olacağı şimdiden büyük merak uyandırdı.

Final sahnesinde devleti ve Melikşah uğruna geçmişte çok fedakarlıklarda bulunan Başulu, kimseye haber vermeden obadan ayrılarak Baturalp’in yanına geldi. Kıpçaklar, Başulu’yla birlikte kendi topraklarına dönerken Sencer ve Tapar tam vaktinde onlara yetişti. Ancak bu esnada Sabbah ve Batıniler onları pusuya düşürdü. Sabbah’ın sonunda istediğine kavuştuğunu düşündüğü anda Melikşah’ı karşısında bulması gerilimi doruk noktasına taşıdı.

‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, dün akşam yayınlanan bölümüyle zirvedeki yerini korudu. Dizi reytinglerde tüm kategorilerde birincilik elde ederek bu sezon sürdürdüğü başarılı gidişatına devam etti. Reytinglerdeki düşüşler ise dikkatlerden kaçmadı. Dizi, sosyal medya mecrası Twitter’da ise uzun süre TT listesinde kaldı.

‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun sezon finali bölümü 31 Mayıs Pazartesi akşamı saat 20.00’de TRT 1’de ekranlara gelecek.