Ana sayfa Dizi Fragmanları Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Akdeniz mesajı çok ince görülmüş!

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Akdeniz mesajı çok ince görülmüş!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında izleyicilerle Pazartesi akşamları buluşmakta olan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin ilk 4 bölümü çok başarılı sonuçlar aldı. Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Ekin Koç, Sevda Erginci, Mehmet Özgür ve Hatice Şendil gibi önemli isimlerin kadrosunda yer aldığı dizinin 5. yeni bölümü de bu akşam izleyicilerle buluşacak.

Dizinin 5. bölümünden yayınlanan fragmanda Akdeniz ile ilgili verilen mesaj, o günlerden bu günlere bölgenin ne kadar önemli olduğunu da anlatıyor. Aslında, tarihi bir dizi üzerinden Akdeniz’de Türkiye’nin haklarına yönelik çok inci bir mesaj da veriliyor…

Yüzyıllar öncesinde bu denize hakim olan, Adalar Denizi’nde varlık gösteren ve adaların sahibi olan Türk devletlerinin, denizlere verdikleri önem de bu mesaj ile ortaya konuyor.

Bugünlerde Doğu Akdeniz üzerinde yaşanan durumlara da aslında Uyanış Büyük Selçuklu dizisi üzerinden çok net bir mesaj veriliyor. ‘Burası bizim yüzyıllardır sahip olduğumuz, bayrak dalgalandırdığımızdır Akdeniz’dir’ mesajı dizide çok ince ve yerinde bir şekilde veriliyor.

İşte Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde, Akdeniz’in önemini ve Türkiye’nin haklılığını da ortaya koyan o sahneden ilk görüntüler: