Ana sayfa Dizi Fragmanları Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde zorlu bir sınav var!

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde zorlu bir sınav var!

tarafından ker_def

Pazartesi akşamlarının sevilen dizisi Uyanış Büyük Selçuklu, 2 Kasım günü 6. yeni bölümü ile ekrandaki yerini alacak. Çok başarılı reytingler elde eden dizinin etkileyici bir görselliği, ayrıca güçlü bir oyuncu performansı bulunuyor… 6. yeni bölümde izleyiciler Sencer’in zorlu imtihanı ile karşı karşıya kalacaklar.

TRT 1’in yayına girdiği günden bu yana büyük bir ilgi ve beğeni toplayan, yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca izleyiciyi ekranları başına kilitleyen dizisi ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’, 2 Kasım Pazartesi günü saat 20.00’de altıncı bölümüyle ekranlara geliyor.

Dev bir prodüksiyonunun ürünü olan ve Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın ölümünün ardından tahta geçen Melikşah ve oğlu Sencer’in hikayesini anlatan ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’ dizisinin yeni bölümünde neler olacak? Haberimizde yeni bölümden tüm detayları ve fragmanları bulabilirsiniz…

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde zorlu bir sınav var! 8

Batınilerin devleti yıkmaya yönelik faaliyetlerine son vermenin eşiğine gelen Sencer, bu eşikte zorlu bir imtihanla karşı karşıya kalmıştır. Batınilerin savlarını halk nazarında çürüten Gazali’yi öldürmekle görevlendirilmiştir. Bu görevin öncesinde bir hücreye kapatılan Sencer, dışarıyla bağlantı kurabilmek için tek şansını kullanıp Turna’ya ulaşmayı denemiştir.

Turna, Sencer’in ilaç şişesi içinde gönderdiği pusulayı fark edebilecek midir? Şişedeki not Nizamülmülk’ün eline geçecek midir?

Kendisine verilen suikast emrini yerine getirmek zorunda kalan Sencer, elindeki tatar yayını medreseden Nizamülmülk’le birlikte ayrılmakta olan Gazali’nin tam kalbine nişanlar ve tetiği çeker. Kalbine ok saplanan Gazali ölecek midir?

Ebulkasım’ın Anadolu’da birliği sağlayabilmek için, aralarında uzlaşmaz bir düşmanlık bulunan Elçin ile evlilik isteğini Melikşah kabul edecek midir?

Öte yandan Melikşah’ın elinde tutsak olan Ağabeyi Kılıçarslan’ı kurtarmak isteyen Elçin, amacına ulaşmak için nasıl bir yol izleyecektir?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde zorlu bir sınav var! 9

Sencer, Gazali’yi kalbinden vurarak üzerindeki casusluk şüphesinin kalkmasını sağlamıştır. Bu sayede Başdai İbn-i Attaş’la görüşecek olan Sencer, onun kimliğini açığa çıkarıp Batınilerin kirli planlarını deşifre edebilecek ve onların ele geçirmesini sağladığı kutsal emanetleri geri getirip Melikşah’a verdiği sözü tutabilecek midir?

“Uyanış: Büyük Selçuklu” dizisinde Ekin Koç, Buğra Gülsoy, Hatice Şendil, Gürkan Uygun, Leyla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci, Mehmet Özgür, Cemal Toktaş, Osman Sonant, Leyla Feray, İlker Kızmaz, Ali Gözüşirin, Çiğdem Selışık Onat, Murat Garipağaoğlu, Nik Xhelilaj ve Erdem Akakçe gibi birbirinden önemli isimler rol alıyor.

Uyanış: Büyük Selçuklu yeni bölümleriyle her Pazartesi saat 20.00’de TRT 1’de…