Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu zirvede, Yasak Elma’nın numarası bu kadar! Sefirin Kızı düşüşte! Çukur, vedayı reytinge çevirdi!

Uyanış Büyük Selçuklu zirvede, Yasak Elma’nın numarası bu kadar! Sefirin Kızı düşüşte! Çukur, vedayı reytinge çevirdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi akşamları reyting yarışında 4 önemli dizi yarışıyor… Bunlardan en dikkat çekeni geçtiğimiz haftalarda çok ciddi yükseliş sergileyen Yasak Elma dizisi olmuştu. Fox TV ekranında yayınlanan dizinin 85 bölümünde 5 karakterin ayrılması, 86. bölümde ise bambaşka bir hava ve 3 yeni karakteri ile yeni bir dönem başlatması çok etkili oldu.

Yasak Elma dizisi bu süreçte birincilikler elde etti ve TRT1 ekranlarının flaş dizisi Uyanış Büyük Selçuklu’yu bile gerisinde bırakmayı başarmıştı. Ancak 7 Aralık Pazartesi akşamı dengeler yerine oturdu. TRT1’in iddialı dönem dizisi Uyanış Büyük Selçuklu tüm kategorilerde çok iyi reyting oranları alarak birincilik koltuğuna oturdu. Dizi çok sağlam gidiyor ve Yasak Elma’nın bu çıkışı dışında da birinciliği pek de rakiplerine kaptırmadı.

Yasak Elma’nın da yepyeni bir hikaye ile çok başarılı sonuçlar aldığı, reytinglerini çok hızlı bir şekilde yükselttiği ve bu durumu da koruyabileceğini gösterdiğini belirtelim. 4. sezonunda yine yüksek enerjili ve izleyicileri ekran başında tutan sahnelerle gelen Yasak Elma, yine numarasını yaptı ve başarılı da oldu.

Uyanış Büyük Selçuklu zirvede, Yasak Elma'nın numarası bu kadar! Sefirin Kızı düşüşte! Çukur, vedayı reytinge çevirdi! 5

Çukur ise 125.bölümde final yapacak olmasının da etkisi ile bir bir karakterleri gönderiyor… Dün akşam da Öner Erkan’ın canlandırdığı Selim karakterinin diziye vedası dikkatleri çekti. Totalde ikincilik getiren bu veda sahnesi, aslında Yasak Elma’nın son haftalarda totaldeki üstünlüğünü de kırması bakımından Çukur için çok faydalı oldu. Yasak Elma, total grubunda dün akşam en çok izlenen 3. dizi olabildi. Aradaki farkın çok yüksek olmadığını da hatırlatalım.

Çukur dizisi AB ve ABC1 gruplarında da iyi sonuçlar aldı. Hatta ABC1 grubunda da güçlü olan Yasak Elma’yı 3. sıraya indirme başarısı gösterdi.

Uyanış Büyük Selçuklu zirvede, Yasak Elma'nın numarası bu kadar! Sefirin Kızı düşüşte! Çukur, vedayı reytinge çevirdi! 6

Star TV ekranında yayınlanan Sefirin Kızı’nın ise diğer rakiplerine nazaran reytinglerinde bir düşüş gözleniyor. Engin Akyürek ve Neslihan Atagül’ü başrolde buluşturan dizinin dün akşamki bölümü yaşanan düşüş nedeniyle dikkat çekti. 6’lı reytinglerde tutunamayan dizi, daha da aşağılara doğru çekiliyor.

Sefirin Kızı’nda hikaye geçtiğimiz haftalarda bir yükseliş olarak reytinglere yansımıştı. Ancak şimdi ise bu yükselişin geri çekilmekte olduğu ve dizinin düşüş yaşadığı net bir şekilde ortaya çıktı.

Sefirin Kızı için hikayeyi daha renkli ve vurucu bir hale getirmek, gerekirse yeni karakterler ile daha da farklı konular üretmek şart. Yoksa dizinin sezon sonuna kadar reytinglerde ağır ağır da olsa erimesi hiç de zor olmayacaktır.

İşte 7 Aralık Pazartesi akşamı yayınlanan programlar arasında ilk 10 program listesi:

Uyanış Büyük Selçuklu zirvede, Yasak Elma'nın numarası bu kadar! Sefirin Kızı düşüşte! Çukur, vedayı reytinge çevirdi! 7