Ana sayfa Dizi Haberleri Uyanış Büyük Selçuklu’nun yapımcısı dev bir projeye imza attı!

Uyanış Büyük Selçuklu’nun yapımcısı dev bir projeye imza attı!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Emre Konuk tarafından 2016 yılında kurulan Akli Film, büyük bir projeye daha hazırlanıyor. Yine bir dönem dizisi olacak projenin imzaları atıldı.

Akli Film televizyon dünyasındaki çalışmalarına TRT Belgesel ekranında yayınlanan Saklı Krallık ve Dünya Tarihinin Dönüm Noktaları projeleriyle başladı. Uyanış Büyük Selçuklu ile dizi dünyasına adım attı.

Yapım şirketi, Uyanış Büyük Selçuklu’nun geçen sezon final yapmasıyla, aynı dizinin devamı niteliğindeki Alp Arslan dizisinin çalışmalarına başladı. Başrollerinde Fahriye Evcen ve Barış Arduç’un yer alacağı dizinin çekimlerine başlandı. Dizi yeni sezonda izleyiciyle buluşacak.

Uyanış Büyük Selçuklu'nun yapımcısı dev bir projeye imza attı! 7

Akli Film çok büyük bir projeye daha imza attı. Pakistanlı yapım şirketi Ensari Şah ile imzaları atan Akli Film bu kez Sultan Selahaddin Eyyubi ve hanedanının hikayesini anlatacak.

Mısır, Suriye, Yemen ve Filistin sultanı ve Eyyubi hanedanının ilk hükümdarı olan Selahaddin Eyyubi, Kudüs’ü Haçlılardan Hıttin Savaşı’yla 2 Ekim 1187 tarihinde alarak kentte 88 yıl süren Frank işgaline son vermiş, Hıristiyanların misilleme olarak düzenledikleri III. Haçlı Seferi’ni etkisiz hale getirdi.

Hükümdarlığı döneminde Avrupa’daki krallıklarla da yakın ilişki kuran Eyyubi, Hristiyanlara Kudüs’ü ziyaret edebilmeleri için de izin verdi. Selahaddin Eyyubi, islam dünyasının en büyük kahramanlarından biri olarak kabul ediliyor.