Ana sayfa Sosyal Medya Uzun süredir ortalarda görünmeyen Meryem Uzerli hangi proje ile gündeme geldi?

Uzun süredir ortalarda görünmeyen Meryem Uzerli hangi proje ile gündeme geldi?

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Ünlü oyuncu Meryem Uzerli,  fenomen dizi ‘Muhteşem Yüzyıl’da canlandırdığı ‘Hürrem Sultan’ karakteriyle hayatımıza girdi ve hem Türkiye’de hem de dünyada kısa sürede gönüllerde taht kurdu.

‘Muhteşem Yüzyıl’ ile ünü dünyanın pek çok ülkesine ulaşan Meryem Uzerli, bir dönem hiç gündemden düşmeyen bir isimdi. Dizi devam ederken tükenmişlik sendromuna yakalandığı söylendi ve ani bir şekilde diziyi bırakarak doğup büyüdüğü Almanya’ya gitti. Bu süreçte iki kızı dünyaya gelen Meryem Uzerli, yurt dışındaki projelerde yer almaya başladı. Uzun süredir ekranlardan uzak olan güzel oyuncu, ‘Uluslararası Asya Film Festivali’nde ortaya çıktı.

Uzun süredir ortalarda görünmeyen Meryem Uzerli hangi proje ile gündeme geldi? 8

Uzerli, Uluslararası Asya Film Festivali Dizi Ödüllerini tanıtmak için başkent Bişkek’e gitti. 2019’da festivalin Los Angeles’ta düzenlenen organizasyonunda jüri başkanlığı yapan Uzerli, Mayıs 2022’de bu kez TV yıldızlarının ödüllendirileceği ve İstanbul’da gerçekleşecek ‘Asya Dünyası Dizileri Ödül Töreni’nin elçisi olduğunu duyurdu.

Meryem Uzerli’nin de katıldığı basın toplantısında, Uluslararası Asya Film Festivali bünyesinde oluşturulan Uluslararası Asya Film Festivali Dizi Ödülleri projesi tanıtıldı. Projenin gönüllü elçiliğini üstlenen Uzerli, Uluslararası Asya Film Festivali projesinin bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uzun süredir ortalarda görünmeyen Meryem Uzerli hangi proje ile gündeme geldi? 9

Uluslararası Asya Film Festivali Başkanı Şuhrat İbragimov, projenin farklı halkların dil ve kültürlerini barındıran Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da 50’den fazla ülkeyi kapsadığını ifade ederek, “Proje ile dizi sektöründeki bölgedeki yaratıcılığı tüm dünyaya göstermek istiyoruz” dedi.

Uluslararası jüri ve 40’tan fazla ülkenin katılacağı organizasyonda sektörün dünyaca ünlü yapımcıları, yönetmenleri, oyuncuları ilk kez düzenlenecek ödül töreninde İstanbul’da ağırlanacak. Üç gün boyunca sürecek olan festivalde yeni TV dizilerinin ön izlemeleri ve özel seçkilerin gösterimleri yapılacak.