Ana sayfa Dizi Haberleri Vatanım Sensin’de “Korkma” sözünü duyar duymaz herkesin tüyleri diken diken oldu!

Vatanım Sensin’de “Korkma” sözünü duyar duymaz herkesin tüyleri diken diken oldu!

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Dün akşam Kanal D ekranlarında 49. bölümü yayınlanan Vatanım Sensin’de duygu dolu anlar yaşandı.

Diziye geçtiğimiz hafta ‘Baytar’ kod adıyla katılan Mehmet Akif Ersoy, yeni bölüme bambaşka bir duygu seli kattı. İzmir’de yapılacak seçimler için bir süredir Yunanlılar tarafından yıldırılmaya ve şehri terk etmeye zorlanan halkın gitmemesi ve mücadele etmesi için Mehmet Akif Ersoy, Cuma namazında halkla buluştu. Ancak o sahne, ne yazık ki Flippos’un durumu farketmesiyle yarıda kaldı. Mehmet Akif, bir şekilde kaçmayı başardı ve Azize’nin misafiri oldu.

Akşam yemeğinde masada okuduğu şiirlerle herkesin hayranlığını bir kez daha kazanan Mehmet Akif’in İzmir halkına seslenmesi için Cevdet başka bir yol buldu. Yunanlılar’ın depolarından çalınan telsizler sayesinde İzmir’in her yerine Mehmet Akif’in sözleri geçildi. Yazıya dökülen bu sözler, İzmir’in her yerinde okunmaya başlandı.

O şiir, bugün İstiklal Marşımız olan şiirdi. Mehmet Akif, ‘Korkma’ diyerek okumaya başladığında adeta diziyi izleyenlerin boğazı düğümlendi. Hilal, Yıldız, Cevdet ve diğer karakterlerin de devamını okuduğu İstiklal Marşımız’ın Meclis’te kabul edildiği o anların da sahneye dahil olmasıyla yürekler adeta coşkuyla doldu.

Vatanım Sensin’e damga vuran bu sahneler sosyal medyada da çok konuşuldu. Dün akşam ‘Korkma’ hastag’i ile yorum üstüne yorum yağdı.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

İşte diziyi izleyenlerin bu sahne ile ilgili yorumlarından bazıları: