Ana sayfa Dizi Haberleri Finale giden Vatanım Sensin’den bir oyuncu daha ayrıldı…

Finale giden Vatanım Sensin’den bir oyuncu daha ayrıldı…

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Analiz
Kanal D ekranlarında yayınlanan Vatanım Sensin dizisi, Haziran ayının başında final yapacak.

Yeni sezonda ekranda yer almayacak olan dizide Milli Mücadele yılları da daha yoğun olarak görülmeye başlandı.

Dün akşam ekrana gelen 53. bölümde Eskişehir’den geri çekilmek zorunda kalan Türkler’in cephe gerisinde ve Meclis’te yaşadıkları zor günler ekrana getirildi.

Cevdet, İsmet Paşa’nın emriyle Eskişehir’e Yunan askerinin girişini önlemek için, önceden gönüllü olan Türk askerlerinin bulunduğu bir karakola ‘vur’ emri verdi.

Finale giden Vatanım Sensin'den bir oyuncu daha ayrıldı... 8

Türk askerlerinin oradan sağ çıkmayacağını bilerek verdiği bu emir, ona hayatının en zor anlarından birisini yaşattı.

Bu sırada Eskişehir’de şehit olan erler için İzmir’de mevlit yapılıyordu. Hilal, Azize ve Hasibe Ana da katılmıştı ancak oğlu şehit olan bir kadın, Cevdet’in vatan haini olduğu, onun emrindeki askerlerin Türk askerlerini öldürdüğü gerekçesiyle ailesine tepki vermeye başladı.

VATANIM SENSİN TÜM BÖLÜMLER, SAHNELER VE VİDEOLAR İÇİN TIKLAYIN

Söylenenler o kadar ağırdı ki Hasibe Ana’nın yüreği dayanmadı. Oğluna Eskişehir’de Yunanlılar’ın kazandığı zafer için madalya takıldığını öğrenen Hasibe Ana, konaktaki törene gitti ve herkesin içinde “Senin gibi evlat olmaz olsun” diyerek fenalaştı.

Finale giden Vatanım Sensin'den bir oyuncu daha ayrıldı... 9

Annesini eve götüren Cevdet, hayatının en zor anlarından birini daha yaşadı. Hasibe Ana, son nefesini verirken Cevdet ve Azize gözyaşları içinde durumu anlattılar. Cevdet, annesine vatan haini olmadığını, Kuva-i Milliye için çalıştığını anlattı. Hasibe Ana, hiç bir şekilde Yunan üniformasını çıkarmaması ve sonuna kadar görevine devam etmesi gerektiğini söyledi Cevdet’e ve son nefesini verdi.

Usta oyuncu Celile Toyon’un oynadığı Hasibe Ana da final yaklaşırken diziye veda eden isimlerden birisi oldu.