Ana sayfa Dizi Arşivi Bir İstanbul Masalı Dizisi| Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Bir İstanbul Masalı Dizisi| Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Bir İstanbul Masalı, TMC Prodüksiyon imzalı, yönetmenliğini Ömür Atay’ın yaptığı, senaryosunu Sertaç Ergin, Neşe Şen, Gökhan Horzum, Gaye Boralıoğlu ve Aydın Üredi’nin birlikte kaleme aldığı, aşk ve dram türünde ki Türk yapımı televizyon dizisidir.

Mehmet Aslantuğ, Ahu Türkpençe, Çetin Tekindor, Altan Erkekli, Arsen Gürzap, Vahide Perçin, İsmail Hacıoğlu, Ozan Güven’in başrollerinde yer aldığı Bir İstanbul Masalı dizisi izleyicileri çok mutlu eden, büyük keyif veren bir yapımdı. 2 sezon süren dizi toplam 71 bölüm olarak yayınlandı. Yurt dışında da diziye ilgi yüksek oldu.

Bir İstanbul Masalı Dizisi| Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:
Kanal: ATV
Yapımcı: TMC Prodüksiyon
Türü: Dram- Aşk
Yayın Tarihi: 18 Eylül 2003-18 Haziran 2005
Mekan: İstanbul
Süresi: 75 dakika
Müzik: Kıraç
Başrol: Mehmet Aslantuğ, Ahu Türkpençe, Çetin Tekindor, Altan Erkekli, Arsen Gürzap, Vahide Perçin, İsmail Hacıoğlu, Ozan Güven
Oyuncular: Yasemin Çonka, Tomris İncer, Ergun Üglü, Esra Ronabar, Funda Şirinkal, Emre Karayel, Süheyla Elbaş, Ozan Şahin, Hikmet Körmükçü, Julia Nitu, Kaan Çakır, Onuryay Evrentan, Şebnem Zorlu, Kutay Köktürk, İbrahim İris, Seda Akman, Metin Balay, Canan Hoşgör, Kemal Topal, Murat Muslu, İdil Fırat, Dilan Erçetin, Selda Özer, Erdem Akakçe, Burak Şentürk, Ahmet Özaslan, Dolunay Soysert, Nihat İleri, Ayşe Şule Bilgiç, Bahar Yanılmaz, Zerrin Tekindor, Erkan Horzum, Cemal Ustaoğlu, Önder Açıkbaş, Özhan Sargın, İhsan Ustaoğlu, Taner Ertürkler, Filiz Hopa.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCMjxUpT-ivLak-julYMxgbg
Resmi internet sayfası: https://www.atv.com.tr/webtv/bir-istanbul-masali/bolum

TÜM HABERLER:

Bir İstanbul Masalı dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın… 

GENEL İZLENİM:

Çekimleri İstanbul’da gerçekleştirilen Bir İstanbul Masalı dizisinde, iki kardeşin aşkı arasında kalan bir genç kızın hikayesi etrafında gelişen olaylar anlatıldı. 2003-2005 yılları arasında ATV ekranlarında izleyicileri ekrana kilitleyen dizi, mükemmel şehir manzaraları, kentli hikâyesi ve müzikleri ile unutulmaz Türk dizileri arasına girmeyi başardı.

Bir İstanbul Masalı Dizisi| Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ:

İki ev, iki ayrı dünya. Bir büyük aşk. İstanbul’da, kocaman bir bahçe içinde, büyük bir malikane. Malikânenin soylu ve zengin sahipleri. Diğer tarafta uçsuz bucaksız bahçenin bir köşesinde, malikâne hizmetlileri için yapılmış küçük beyaz bir ev. İki ev, iki ayrı dünya. Bir büyük aşk. Bir İstanbul masalının kahramanıdır genç kız. Hayallerini süsleyen prens de zengin evin küçük oğludur. Düşlediği aşka kavuşur bir gün. Ancak hiçbir şey hayal ettiği gibi olmaz. Gerçek aşkın yanı başında olduğunu fark edemez. Fark ettiğinde ise asıl masal başlar.

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)
Mehmet Aslantuğ (Selim Arhan)
Ozan Güven (Demir Arhan)
Ahu Türkpençe (Esma Kozan Arhan)
Çetin Tekindor (Ömer Arhan)
Arsen Gürzap (Behiye Arhan)
Altan Erkekli (Cemal Kozan)
Vahide Perçin (Suzan Kozan)
Yasemin Çonka (Çiçek Kozan)
İsmail Hacıoğlu (Ozan Kozan)
Tomris İncer (Nebile Arhan)
Ergun Üglü (Teoman Arhan)
Esra Ronabar (Binnur Arhan)
Funda Şirinkal (Nazlı Yenice)
Emre Karayel (Zekeriya)
Süheyla Elbaş (Tatyana)
Ozan Şahin (Murat)
Hikmet Körmükçü (Adviye)
Julia Nitu (Maria)
Kaan Çakır (Necati)
Onuryay Evrentan (Yasemin)
Şebnem Zorlu (Hande)
Kutay Köktürk
İbrahim İris –(Erkan Şoför)
Seda Akman (Pelin)
Metin Balay (Bahattin Goyalı)
Canan Hoşgör (Ayşegül)
Kemal Topal (Musa)
Murat Muslu (Murat)
İdil Fırat (Aylin)
Dilan Erçetin (Ayse)
Selda Özer (Şahika)
Erdem Akakçe (Ayhan)
Burak Şentürk (Oguz Bey)
Ahmet Özaslan (Teoman Arhan )
Dolunay Soysert (Derya)
Nihat İleri (Tugrul Hoca)
Ayşe Şule Bilgiç (Zeynep)
Bahar Yanılmaz (İpek)
Zerrin Tekindor (Psikolog Deniz Hanım)
Erkan Horzum
Cemal Ustaoğlu
Önder Açıkbaş
Özhan Sargın
İhsan Ustaoğlu
Taner Ertürkler
Filiz Hopa

Bir İstanbul Masalı Dizisi| Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

MEKANLAR:

Bir İstanbul Masalı dizisinin çekimleri İstanbul’da yapıldı. Son olarak Kara Sevda dizisinde Nihan ve ailesinin evi olarak ekrana gelen köşk, Bir İstanbul Masalı dizisinde Arhan ailesinin malikânesi olarak kullanılıyordu. Vehbi Koç’a ait olan yapı, İstinye, Yeniköy’de yer alıyordu. Boğaz manzarası ile mest eden malikânenin esas binasının yanında geniş bahçesi ve müştemilatı da dizinin ana mekânlarını oluşturuyordu. Bahçede yer alan ağaç, Esma’nın üzerine çıkarak boğazı izlemesi ile izleyicilerin aklında yer etmişti.

Dizide Ahu Türkpençe’nin canlandırdığı Esma karakterinin okul sahneleri ise Galatasaray Üniversitesi’nin boğaz kıyısındaki binasında çekiliyordu. Üniversitede önce öğrenci, sonra asistan olan Esma, Boğaz kenarındaki Feriye Sarayları’ndan birinde kurulan Galatasaray Üniversitesi’nde eğitim görüyordu. Çekimler üniversitenin İletişim Fakültesi Dekanlığı’nda gerçekleştiriliyor, asistan olan Esma’nın odası ise gerçekte fakülte dekanının odası olarak kullanılıyordu. Dizide Esma’nın okul arkadaşları rollerini bizzat Galatasaray Üniversitesi İletişim Topluluğu öğrencileri canlandırmıştı.

Bir İstanbul Masalı dizisi anılınca izleyicinin gözünde beliren ilk mekânlardan biri de ARC Holding genel merkeziydi. Beyoğlu Galata’daki tarihi Osmanlı Bankası’nın bugün Salt olarak kullanılan binasında yapılan çekimler sırasında binanın tarihi dokusu da dizinin atmosferine nüfuz ediyordu.

Selim ile Esma’nın evlendiği yurt dışı sahnelerine İtalya’nın Roma kenti ev sahipliği yapmıştı. İkilinin romantik nehir kenarı tatili için ise Şile – Ağva mekan olarak seçilmiş, bölgenin ünlü otellerinden Acqua Verde dizinin mekanı olmuştu. Dizinin finalinde Kozanlar bir sahil kasabasına yerleşmişti. Ayvalık’ın Cunda Adası’nda çekilen kasaba sahnelerinde yer alan Kiraz Pansiyon gerçekte Zehra Başbuğ’un işlettiği ‘Zehra Teyze’nin Evi’ydi.

JENERİK:

Bir İstanbul Masalı dizisinin müzikleri Kıraç’ın imzasını taşıyor. Dizinin jenerik müziği de izleyicinin hafızasında yer ederek unutulmaz dizi müzikleri arasına girmeyi başardı.

Bir İstanbul Masalı Jenerik Müziği

TÜM BÖLÜMLER:

Bir İstanbul Masalı dizisi, 18 Eylül 2003 tarihinde ATV ekranlarında izleyici ile buluştu. Güçlü oyuncu kadrosu, hikayesi ve müzikleriyle çok sevilen dizi 2 sezon sürdü. Dizi, 15 Haziran 2005 tarihinde yayınlanan 71. Bölümü ile ekranlara veda etti.

Bir İstanbul Masalı dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Bir İstanbul Masalı dizisinin ünlü müzisyen Kıraç tarafından yapılan müzikleri de hafızalarda yer etti. Dizinin yayınlandığı yıllarda müziklerinden oluşan bir albüm de hazırlandı. Dizinin sahnelerinden etkileyici klipler ise youtube kanalından paylaşıldı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

Selim & Esma Klip

Kördüğüm

Aşk Masalı

Olur ya

Sen Giderken

KAMERA ARKASI:

Yayınlandığı dönemde Bir İstanbul Masalı dizisinin kamera arkası görüntüleri ve oyuncularla yapılan röportajlar da youtube kanalında yayınlandı. Kamera arkası görüntülerde oyuncular ve teknik ekip arasında ki uyumlu bir işbirliği gözlerden kaçmıyor.

Bir İstanbul Masalı Oyuncuları ile Röportaj

Bir İstanbul Masalı Fotoğraf Galerisi

UNUTULMAZ SAHNELER

Bir İstanbul Masalı dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz. Dizinin tüm özel sahneleri, Youtube resmi sayfasındaki ‘Videolar’ bölümünden izlenebilir.

Seni Ne Kadar Sevdiği mi Biliyor musun?

Behiye, Esma’yı Tersliyor

Selim, Esma’nın Kendi Evine Çıkacağını Öğrendi

Esma Kabus Görüyor

Selim ve Demir’in Esma’ya Hediyesi

Selim, Kozanlarla Yemek Yiyor

Selim ve Esma Yeniden Kavuştular

YURT DIŞINDA BİR İSTANBUL MASALI DİZİSİ

Bir İstanbul Masalı dizisi Türkiye’de gördüğü ilgiden sonra yurt dışında da pek çok ülkede ilgiyle izlendi. Dizi, Calinos firması tarafından aralarında Almanya, İsviçre, Avusturya, Tayland, Tayvan, Vietnam, Macaristan, Polonya, Japonya, Kazakistan, Bulgaristan, Makedonya, Ortadoğu, Özbekistan, Yunanistan, Kosova, Azerbaycan, İran, Ortadoğu ülkeleri, Romanya, Katar, Arnavutluk, Hırvatistan, Bruney, Bosna, Ukrayna, İsrail, Singapur ve Malezya’nın da bulunduğu ülkelere pazarlandı.

DİZİ AYNI ZAMANDA PEK ÇOK ÖDÜL ALDI

Bir İstanbul Masalı yayınlandığı 2005 yılında birincisi düzenlenen Beyaz İnci TV Ödüllerinde, ‘En İyi Dizi’, ‘En İyi Erkek Oyuncu’, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ve ‘En İyi Müzik’ dallarında ödül alarak da adından söz ettirdi.