Ana sayfa Dizi Haberleri Yalan Dünya’nın oyuncusu Ayçın Tuyun’dan çocuklara yoga dersi…

Yalan Dünya’nın oyuncusu Ayçın Tuyun’dan çocuklara yoga dersi…

tarafından zk zk

Alem-i Cin, Dedemin Dolabı, Yalan Dünya, Çocuklar Duymasın, Beyaz Gelincik gibi birbirinden başarılı dizi ve sinema filmiyle izleyici karşısına geçen genç oyuncu Ayçın Tuyun, oyunculuğun yanı sıra verdiği eğitimlerle profesyonel yoga hayatına da devam ediyor.

Oyunculuk yogası, bir oyuncunun spiritüel yolculuğu, oynadığı rolü özümsemesi, nefes yogası üzerinde çalışmalar yapan ve verdiği röportajlarda yoganın insan üzerindeki etkisi üzerinde duran Tuyun, şimdilerde ise anaokulu öğrencilerine verdiği yoga eğitimleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Özel bir anaokulunda 3,5-5 yaş arası çocuklara yoga eğitimi veren Ayçın Tuyun, yoganın çocuklar üzerindeki pozitif etkilerini şu sözlerle açıklıyor; “Yoga yetişkinler için olduğu kadar çocuklar için de çok faydalı. Çocuk kas iskelet sisteminin gelişiminde, duruş bozukluklarının giderilmesinde ve çocuğun fiziki esneklik kazanmasında yoganın önemi büyük. Yogayla küçük yaşlarda tanışan çocukların odak problemi ve dikkat dağınıklığı gibi problemleri yaşama olasılığı ise çok düşük. Özellikle daha büyük yaştaki çocuklarda da sınav stresiyle başetmeyi ve sakin kalmayı öğreterek başarıya daha çabuk ulaşmalarını sağlıyor”

Yalan Dünya'nın oyuncusu Ayçın Tuyun'dan çocuklara yoga dersi... 7

Yogayı bir yaşam tarzı, erdemli olabilme sanatı olarak gören ve maddesel dünyayla manayı dengede tutabilmek olarak açıklayan başarılı oyuncu ve yoga eğitmeni Ayçın Tuyun’a yogakapisi etiketiyle Instagram hesabından ulaşılabilir.