Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri ‘Yalancı’ dizisiyle ekranlara gelmeye hazırlanan Salih Bademci, yalandan korktuğunu itiraf etti!

‘Yalancı’ dizisiyle ekranlara gelmeye hazırlanan Salih Bademci, yalandan korktuğunu itiraf etti!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Salih Bademci, televizyon ekranlarında en son ‘İstanbullu Gelin’ dizisinde canlandırdığı ‘Fikret Boran’  karakteriyle hafızalarda yer etti.  Pandemi sürecinde ekranlara bir süre ara veren oyuncu bir döndü pir döndü.

Önce Netflix için ‘Kulüp’ dizisini çekti, ardından Blu TV için çektiği ve Özge Özpirinçci ile baş rolü paylaştığı ‘İlk ve Son’, dizisi ile ekranlara geldi. Ünlü oyuncu çok yakında televizyon ekranlarında yayınlanacak ‘Yalancı’ dizisinde ise Burçin Terzioğlu ile baş rolü paylaşıyor. Salih Bademci, hafta sonu Hürriyet Gazetesi’nden Hakan Gence’ye verdiği röportajda jönlük kavramından, özel hayatına kadar pek çok konudaki soruya samimi cevaplar verdi.

‘Yalancı' dizisiyle ekranlara gelmeye hazırlanan Salih Bademci, yalandan korktuğunu itiraf etti! 10

Bademci; Gence’nin ‘Şimdiye kadar hep yardımcı rollerdeyken bu sene baş rollerdesin. Senin için ‘Oh be, sonunda baş rolde görüyoruz’ gibi yorumlar yapılmış bu konuda ne düşünüyorsun’ şeklindeki sorusuna; “Ben aslında hiç öyle bakmıyorum. Bunu da samimiyetle söylüyorum. Oynadığım dizilerde aldığım rollerle ilgili hep olumlu düşündüm, kendimi şanslı da hissettim. Çünkü canlandırdığım karakterlerin yelpazesi, oyun alanı baş rollere nazaran çok daha genişti. Küçük bir aşk hikâyesinin içinde kalmak zorunda değildim ben. Şimdi aldığım ‘baş roller’ de çok alışılagelmiş karakterler değil. Hepsi birbirinden farklı, derinlikli ve tadından yenmez roller.

Jön olmak istemezdim. O başka bir disiplin. Benim için jön ve başrol de başka şeyler. Jön başka şey çağrıştırıyor, beni daraltıyor. Jön dediğimizde aklımızda canlanan şey var ya, o elbise bana dar geliyor. Gereklilikleri de var. Fiziksel ve psikolojik olarak özel yaşantına kadar pek çok açıdan kendini hazırlaman şart. Dert ya! Jön rollere mahkûm kalmış bir sürü erkek oyuncu da artık oralardan çıkıp başka senaryolar arıyor. Zengin erkek-fakir kız klişesinden onlar da kurtulmak istiyor.”

‘Yalancı' dizisiyle ekranlara gelmeye hazırlanan Salih Bademci, yalandan korktuğunu itiraf etti! 11

Pandemi döneminde 15 kilo verdiğini söyleyen Salih Bademci, “35 yaşından sonra ve bir de baba olunca ‘Ne oluyor, bittik mi, çekildik mi sahalardan’ diye bir his geldi. ‘Kendimi bırakmamalıyım’ dedim ve pandemi döneminde 15 kilo verdim. Beğenilmek güzel bir şey. Ama ben ayna karşısında kendime baktığımda seksi bir adam görmüyorum. Kim zaten o gözle bakıyor ki kendine! Önemli olan kendimizle barışık olmamız, gördüğümüz yansımayı sevip kabullenmemiz. Ve beğenmediğimiz yanlar için de harekete geçmemiz.” dedi

‘Yalancı' dizisiyle ekranlara gelmeye hazırlanan Salih Bademci, yalandan korktuğunu itiraf etti! 12

Yeni başlayacak dizisi ‘Yalancı’ ile ilgili ise detay vermekten kaçınan Salih Bademci röportajda, yalandan korktuğunu itiraf etti. Oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü; “‘Yalancı’ ile ilgili çok bilgi vermeyeyim. Hikâyede biri yalan söylüyor. Seyirci hep ikilemde kalıyor. Zamanla olaylar çözülüyor, asıl suçlu ortaya çıkmaya başlıyor. Konu olarak gündemi yakalayacak diye düşünüyorum. Benim de yalanla aram herkes gibi bence. Ahlaki boyutta sorun yaratacak yalanlarım olmaz ama söylediğin yalanları hatırlamak zorundasın ve ben unutuyorum, kendi kendimi patlatıyorum. Bu yüzden yalandan korkuyorum.”

İzmirli memur bir ailenin tek çocuğu olan Salih Bademci oyunculuğa,  İlkokulda İzmir Devlet Tiyatrosu’nun açtığı kurslara giderek başladı. Lisede hayali reklamcı olmaktı. Sosyoloji okurken bir arkadaşının teşviği ile konservatuvar sınavlarına girdi ve kazandı. Oyuncu; “Ne iş yaparsam yapayım tanınmak, bilinmek istiyordum. Bu sanırım Aslan burcu olmanın bir özelliği. Beğenilmek hoşuma gidiyor.” açıklamasını yaptı.