Ana sayfa Sosyal Medya Yalı Çapkını dizisi tutar mı, tutmaz mı izleyip göreceğiz ama sosyal medya tablosunda durum ilginç!

Yalı Çapkını dizisi tutar mı, tutmaz mı izleyip göreceğiz ama sosyal medya tablosunda durum ilginç!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Uzun süredir hazırlıkları süren ve İstanbul ve Antep’te çekimleri başlayan Yalı Çapkını dizisi, ekranın heyecanla beklenen dizilerinden birisiydi. Star TV’de yayınlanan dizi, zengin bir ailenin çapkın oğullarına memleketten bir kız istemeleri ile başlayan bir hikaye. Afra Saraçoğlu’nun Gaziantep’in köklü ailelerinden birinin kızı olarak evlendiği kişiyle İstanbul’a gitmesiyle, hikaye de buraya taşınacak.

Yalı Çapkını dizisi, ilk bölümüyle Cuma akşamı ekrana geldi. Daha önce Öğretmen dizisinde de birlikte kamera karşısına geçen genç oyuncular Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir, partner olarak Yalı Çapkını dizisinde izleyici karşısına geldiler. Usta oyuncu Çetin Tekindor’un da yer aldığı dizide Emre Altuğ, Şerif Sezer, Gülçin Kantırcıoğlu, Gözde Kansu da öne çıkan rollerde.

Star TV’nin büyük bir iddia ile ekrana getirdiği dizi, ilk bölümünde ortalamanın altında reytingler alırken, sosyal medyada da ilginç bir durum yaşandı! Diziyi izleyenlerden gelen eleştiri mesajları büyük dikkat çekerken, bu durum, günün en popüler dizisi olmasını da sağladı aynı zamanda Yalı Çapkını dizisinin!

Yalı Çapkını dizisi tutar mı, tutmaz mı izleyip göreceğiz ama sosyal medya tablosunda durum ilginç! 8

‘Reklamın iyisi kötüsü olmaz’ mantığından hareketle, yayınlandığı akşam diğer dizilere gelen ileti sayılarını geçerek sosyal medyanın günlük tablosunda ilk sıraya oturmayı başardı dizi. Tabii bu durum, diziyi merak edip ekran başına geçen milyonların, bir sonraki hafta vereceği tepki ile daha farklılaşabilir!

Eleştirenlerin diziyi izlemekten vazgeçmesiyle sosyal medyada konuşulurluğu da azalan dizi, bir sonraki hafta tabloda daha alt sıralarda yer alacaktır. Ancak izleyicilerden yağan eleştiri mesajları, aynı zamanda diziyi günün en çok konuşulan dizisi de yapmış durumda!

İlk bölüm reytingleri, kanalı pek mutlu edecek düzeyde değildi! Tekrarlarının da yayınlanması ile birlikte daha çok izleyiciye hafta içinde ulaşılması hedefleniyor. Bir sonraki haftanın reytingleri de merakla bekleniyor haliyle!

Yalı Çapkını dizisi tutar mı, tutmaz mı izleyip göreceğiz ama sosyal medya tablosunda durum ilginç! 9

Karşısında TRT’nin Kasaba Doktoru ve Fox TV’nin İyilik dizileri olan Yalı Çapkını dizisi, beklenen ilgiyi alamamış olsa da sosyal medyada yapılan yorumlar sonrasında izlemeyenlerin de merakını cezbetmesi muhtemel!

İzleyenlerden yoğunlukla hikayenin kadına yönelik toplumsal algıyı olumsuz yönde etkileyecek öğeler olduğu eleştirisi yapıldı. “Yine kadının aşağılanması, ezilmesi, basitleştirilmesi, şiddet görmesi, mal gibi bakılması… Ne istiyorsunuz bu kadınlardan? Hep aynı hikaye, hep aynı şeyler.” şeklinde kimi mesajlar dikkat çekmekte.

Genel olarak kadın izleyicilerin, kızların zorla evlendirilmesi ile ilgili dizideki hikayeye yönelik eleştirileri yoğun olarak yer aldı mesajlarda. Geleneksel aile yapısı içinde kısılıp kalan, okuma hayalleri kuran bir genç kızın zorla evlendirilmesi hikayesi kimsenin hoşuna gitmedi.

Fakat ilerleyen bölümlerde dizinin hikayesinin nerelere gideceğini hep birlikte izleyeceğiz. Başlangıçta eleştirileri almış olsa da yaşanan toplumsal gerçeklere temas eden Yalı Çapkını dizisinin hikayesinde yaşanacaklar da merak konusu.

Yalı Çapkını dizisinin ikinci bölümü 30 Eylül Cuma akşamı ekranda olacak.