Ana sayfa Dizi Haberleri Yargı dizisinde senarist Sema Ergenekon’un yeni numarası, sosyal medyayı salladı!

Yargı dizisinde senarist Sema Ergenekon’un yeni numarası, sosyal medyayı salladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yargı isimli Kanal D dizisinin Pazar akşamları muhteşem senaryosu ve başarılı oyunculuk performansları ile göz önünde olmaya devam ediyor. Dizinin hikayesi çok beğeniliyor ve Sema Ergenekon da iki yıllık çabasının ürünü olan senaryo ile çok konuşulan bir isim haline geldi.

Gümüş isimli dizi ile birlikte popüler hale gelen senarist, son dönemde Yargı ile bir hikayenin sürükleyici olabilmesi için nasıl yazılması gerektiğinin dersini de veriyor. Sema Ergenekon, hikayede yer almayan ve oluşan durumlara göre da adapte edilebilen bir hikaye kurgusu hazırlıyor.

Yargı dizisinde senarist Sema Ergenekon'un yeni numarası, sosyal medyayı salladı! 8

Bu duruma bir örneği Mehmet Yılmaz Ak’ın Magazin D programındaki sözlerinde bulabilirsiniz. Savcı Pars karakteri ile izlediğimiz ünlü oyuncu, karakterin çok çalışması ve başarılı olması durumunda çok sevileceği fikri üzerinden yol aldığını söyledi.

Çok çalışan Pars karakterinin de sürekli ekrana bakan birisi olması nedeniyle gözünün kuruluğu meselesi ortaya çıktı. Bu durumu Mehmet Yılmaz Ak’ın düşündüğü ve senarist Sema Ergenekon’un da bunu hemen hikayeye adapte ettiği ortaya çıktı.

Yargı dizisinde senarist Sema Ergenekon'un yeni numarası, sosyal medyayı salladı! 9

Sosyal medyada da çok konuşulan Savcı Pars’ın göz kuruluğu meselesinin hikayeye başarılı şekilde konumlanması konusunda Mehmet Yılmaz Ak şu bilgileri verdi:

“Sema Ergenekon gerçekten çok güzel sözler yazıyor. Mesela Pars’ı oynarken bu adam sürekli çalışıyordur, ekrana bakıyordur bende insani bir şey katmayı severim karakterime… yüzümüz kaşınabilir, gözümüze bir şey olabilir. Sema bunu tabi ki takipte ve biz buna bir hikaye yazalım dedi. Hemen altını doldurdu. Pars geceleri uyuyamadığı için göz kuruluğu yaşıyor ve göz damlası kullanması gerekiyor. Bu durum tamamen kolektif bir şey oluyor. ”

“Göz damlasını damlatmanız bile sosyal medyada olay haline geldi” şeklindeki söz üzerine senarist Sema Ergenekon’u öven ünlü oyuncu, şunları söyledi: “Sema gerçekten çok güzel şeyler yazıyor. İkon olacak replikler yazıyor bende arada böyle kendimden çok ufak virgülle noktasını değiştirerek yorumlar katıyorum.”

Yargı dizisinde baştan planlanmayan ama çekimler sırasında öne çıkan bazı detayların da sosyal medyada çok konuşulması, ekibe yeni bir tecrübe kazandırdı.

Mesela Pars karakterinin çay içme sahnesi sosyal medyada çok konuşuldu. Mehmet Yılmaz Ak, “Bazen hiç planlamıyorsunuz, o anının içerisinde olunca Pars olarak tutuyorsun. Keyif alıyorum orada eğleniyorum. Kendime eğlenecek anlar yaratıyorum” diyerek bu duruma açıklama getirdi.